avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... domiciliu ales- precizare- efecte asupra perimarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

domiciliu ales- precizare- efecte asupra perimarii

Buna seara. Depunerea la registratura a unei cereri in care se precizeaza domiciliul paratilor unde sa le fie comunicata citatia este intrerupator de perimare?
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
andreiionn, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreiionn , utilizator 22:52, 11 Noiembrie 2014
Perimarea reprezinta incetarea unui proces civil care a ramas in nelucrare, din vina partii.
Perimarea implica prezumtia de renuntare tacita a partii la judecata. Termenul de perimare incepe sa curga de la data ultimului act de procedura facut in cauza. Acest termen se intrerupe prin indeplinirea oricarui act de procedura in scopul judecarii.
sa inteleg din cele spuse de dvs ca simpla comunicare catre instanta ca folosesc o adresa gresita in citare si comunicarea domiciliului procesual corect este interupatoare de perimare? De 9 luni dosarul este suspendat. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare robert2002 robert2002 am un credit ipotecar la o banca iar in ultimele luni am depus numai o parte din rata mentionez ca in cursul anului 2010 am primit 2 executari silite de la ... (vezi toată discuția)
Perimarea intr-un proces civil geta24 geta24 Daca intr-un proces civil(contestatie la executare privind drepturi banesti) se suspenda recursul conform art.242 c.proc.civ.,dupa cat timp se perima ... (vezi toată discuția)
Perimare, urmari leusan leusan in cazul unei perimari a unei contestatii la 10.10.2011care sunt urmarile acesteia ,Contestatorul - practic pierde procesul? Daca de la data perimarii ... (vezi toată discuția)