avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost oprit de politie si in etilotest aveam 0,72%
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost oprit de politie si in etilotest aveam 0,72%

Buna , am vazut site-ul dumneavoastra si pagina de facebook si asi dori sa vad daca ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns .
In data de 11.10.2014 la ora 02:20 am fost oprit de catre agentii de politie , care nu mi-au cerut prezentarea sau actele masinii, ci sa ma dau jos si sa suflu in etilotest, rezultatul fiind 0.72 in aer , in 5 minute eram la spital unde mi.a fost luata o singura proba de sange.
Am baut cam mult in seara aceea , am inceput pe la 9 sa beau : bere 5% cam 500 ml , Alcool 40% din ce am vazut cand am ajuns acasa ar fi intre 150 ml si 500 ml , si cam 150ml de vin 14%.
Am condus 20 de km cam intr-o ora , era ceata densa si nu am faruri de ceata , si am mai stat cam o jumatate de ora in oras pana sa fiu oprit .
Doi dintre prieteni au dat declaratii ca am baut doar un pahar de tarie si unul de bere , mie nu mi s-au luat declaratii doar am semnat cateva foi.

Agentul care ma oprise mi-a spus chiar inainte sa ies din sectie ca ar fi mai bine daca asi plati 140 de lei , acum nu stiu sigur pentru ce , pentru sange ,sau pentru recalculare.
La mine am declaratie in care apar numele parintilor si mai am dovada care e bifata la : fara drept de conducere .
Acum a trecut o luna si nu am primit nimic de la poltie , am lasat 3 numere pentru contact si nimic .
Daca ajunge la parchet sau judecatorie si primesc 3 luni suspendare , suspendarea incepe de pe data de 11.10.2014 nu ? Aceasta fiind ziua in care am ramas fara permis.

Asi vrea sa stiu :
de ce dureaza asa de mult pana sa imi vina acasa amenda?
cand incep zilele de suspendare ?
pana sa inceapa procesul pot cere de la politie un drept de circulatie?
daca circul acum cu masina ce se intampla ?
permisul in baza lor de date inca e valabil ?
pot circula si daca sunt oprit sa le spun ca nu tin actele in masina si ca le-am uitat acasa si sa imi dea amenda ?

daca sunt in afara tarii , in italia pot sa circul cu masina atata timp cat acasa nu mi-a venit nimic?



Multumesc pentru timpul acordat!
Raspund in ordine la intrebarile dvs.:

1. Pentru ca nu veti primi nicio amenda, fapta savarsita nu este contraventie ci infractiunea prevazuta de codul penal la:

ART. 336

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.



2. Permisul dvs. nu va fi suspendat ci anulat conform OUG nr.195/2002.

3.Nu, pentru ca dovada a fost fara drept de circulatie.

4. Veti savarsi o alta infractiune:

ART. 335

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

5. Figureaza ca retinut.

6. A se vedea raspunsul de la intrebarea 4.

7. In afara tarii, circulati pe riscul dvs.
Pana se termina cercetarile cu siguranta nu veti conduce, fata de situatia de fapt prezentata nu va vad bine nici la individualizarea pedepsei, foarte posibil sa fiti condamnat, iar permisul se va anula in urma hotararii de condamnare ramasa definitiva.
Si in afara tarii sa circuli fara permis sau cu el suspendat, tot infractiune este, numai ca dosarul penal o sa-l instrumenteze organele judiciare din tara respectiva.
Azi a fost bunicul meu la politie si i'au spus ca dosarul este primis la judecator , dar mai multe nu i'au spus. Eu fiind in italia el e singurul ce ma poate informa.
Ar trebui sa imi iau un avocat?
Nu au zis cat aveam in sange , unde pot gasi aceasta informatie ?
In dosar se gaseste totul, daca nu puteti ajunge, angajati macar avocat.
Asi vrea sa stiu cam ce ar fi si cat ar fi de plata pentru distractia mea , am vorbit cu ai mei si sunt nelamurit in legatura cu avocatul . Sa imi iau avocat sau sa il las pe cel pe care mi'l da din oficiu.
Mai mult ma intereseaza costurile , platile pe care voi fi nevoit sa le achit , decat avocatul.

Alte discuții în legătură

Alcool , permis , sentinta? DerekA DerekA Buna seara! In data de 12.10.2015 am fost testat de un agent de circulatie cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,54 in aerul respirat. Am fost insotit la ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat și oprit de către un echipaj Denis19 Denis19 Bună. As avea și eu o întrebare. Mi-a fost reținut permisul pe data de 03.03.2017 și am avut dovada de 15 zile pana în data de 18.03.2017 pe o ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru consum de bauturi alcoolice. cat sta dosarul la parchet? pyl pyl Buna ziua,as avea si eu o intrbare,mi-a fost retinut permisul de conducere in luna iulie 2013,pt.consum de bauturi alcoolice la probele de sange mi-a iesti ... (vezi toată discuția)