avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere art.31(3) din Legea 53
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere art.31(3) din Legea 53

Buna ziua
In luna mai 2014 m-am angajat la o agentie de pariuri, pe postul de casier. In contractul individual de munca am avut perioada de proba 90 zile calendaristice, perioada in care nu am avut niciun fel de problema in a-mi desfasura activitatea, nu mi-au fost aduse reprosuri, nu a manifestat nici un sef vreo nemultumire fata de persoana mea in ceea ce priveste munca, au existat doar divergente cu asistent managerul de zona care nu suporta niciun fel de comentariu sau intrebare pertinenta. La 01.09.2014 aceasta firma si-a schimbat denumirea, noi salariatii am fost pusi sa facem cerere de incetare cu acordul partilor conform art.55(b) si s-au intocmit CIM pe noua societate, practic am fost trecuti de pe o firma pe alta pe repede inainte fara prea multe explicatii. A urmat o noua perioada de proba, conform noului CIM, desi natura muncii mele nu s-a schimbat cu nimic, atributiunile si locul de munca au ramas aceleasi. Si aici apare problema, de la 01.09.2014 pana la 10.11.2014 activitatea mea a decurs normal, la fel ca pe vechea societate, iar in data de 11.11.2014 am primit notificare de incetare a CIM conform art. 31(3) din Legea 53. Daca fac contestatie, in termenul celor 30 de zile, la Tribunal, ce sanse am sa mi se dea dreptate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 12 Noiembrie 2014
La notificarea facuta in perioada de proba nu prea aveti vreo sansa.
Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti intr-un anumit litigiu, insa este dreptul dvs de a contesta decizia de incetare a c.i.m.
Art. 31 (3) - Codul Muncii- Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Sansele sunt subunitare, avand in vedere continutul art. de mai sus.
Stiu ca notificarea primita este perfect legala, dar daca firma schimba denumirea din trei in trei luni noi angajatii cum ne cautam dreptatea. Nu gasesc un precedent rezolvat in instanta, nu vreau sa sper in zadar ca justitia imi va face dreptate, vreau sa dovedesc ca motivul nu a tinut deloc de mine si de natura muncii desfasurate, a fost razbunarea asistent managerului dar asta nu e motiv de mers in instanta.
Precedentul judiciar nu constituie izvor de drept , chiar daca ar exista asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare scrisa conform art 31 alin. 3 din legea 53/2003 republicata nicoletavlaicu nicoletavlaicu BUNA ZIUA.AM SI EU O NELAMURIRE SI DORESC UN RASPUNS URGENT.DACA ESTI IN PERIOADA DE PROBA DE 3LUNI SI IN DECURSUL PERIOADEI DE PROBAPRIMESTI NOTIFICAREA PE ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca conform art 31 alin 4 ioana erghelegiu ioana erghelegiu pe data de 06.04.2010 m-am angajat la o societate comerciala, iar in contractul de munca mi s-a prevazut o perioada de proba de 90 zile, avand o funcyie de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba eusebium eusebium Buna ziua, Sotia mea a fost angajata pe perioada nedeterminata in functia de Asistent manager iar apoi a fost promovata pe pozitia de Project Manager ... (vezi toată discuția)