Buna ziua
In luna mai 2014 m-am angajat la o agentie de pariuri, pe postul de casier. In contractul individual de munca am avut perioada de proba 90 zile calendaristice, perioada in care nu am avut niciun fel de problema in a-mi desfasura activitatea, nu mi-au fost aduse reprosuri, nu a manifestat nici un sef vreo nemultumire fata de persoana mea in ceea ce priveste munca, au existat doar divergente cu asistent managerul de zona care nu suporta niciun fel de comentariu sau intrebare pertinenta. La 01.09.2014 aceasta firma si-a schimbat denumirea, noi salariatii am fost pusi sa facem cerere de incetare cu acordul partilor conform art.55(b) si s-au intocmit CIM pe noua societate, practic am fost trecuti de pe o firma pe alta pe repede inainte fara prea multe explicatii. A urmat o noua perioada de proba, conform noului CIM, desi natura muncii mele nu s-a schimbat cu nimic, atributiunile si locul de munca au ramas aceleasi. Si aici apare problema, de la 01.09.2014 pana la 10.11.2014 activitatea mea a decurs normal, la fel ca pe vechea societate, iar in data de 11.11.2014 am primit notificare de incetare a CIM conform art. 31(3) din Legea 53. Daca fac contestatie, in termenul celor 30 de zile, la Tribunal, ce sanse am sa mi se dea dreptate?
Art. 31 (3) - Codul Muncii- Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Sansele sunt subunitare, avand in vedere continutul art. de mai sus.
Stiu ca notificarea primita este perfect legala, dar daca firma schimba denumirea din trei in trei luni noi angajatii cum ne cautam dreptatea. Nu gasesc un precedent rezolvat in instanta, nu vreau sa sper in zadar ca justitia imi va face dreptate, vreau sa dovedesc ca motivul nu a tinut deloc de mine si de natura muncii desfasurate, a fost razbunarea asistent managerului dar asta nu e motiv de mers in instanta.
Perioada de proba
eusebium
Buna ziua,
Sotia mea a fost angajata pe perioada nedeterminata in functia de Asistent manager iar apoi a fost promovata pe pozitia de Project Manager ... (vezi toată discuția)