avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara!
Am si eu o intrebare: Cate infatisari( aproximativ) sunt la un divort? precizez ca ieri am avut a doua infatisare. La prima, a fost intrebat sotil daca este de acord cu divortul , iar el a spus ca nu si a spus ca vrea sa isi ia avocat. la a doua infatisare nu s-a prezentat nici el, nici vreun avocat, iar avocata mea a cerut martori . s-a stabilit urmatoarea infatisare pt 24 iunie. Din cate stiam eu de la 1 iulie se intra in vacanta. Asta inseamna ca daca nu se pronunta pe 24, continuam la toamna? Exista sansa sa se termine pe 24?
Mai precizez ca din casatorie a rezultat un copil care acum are 9 luni
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
nicolenta, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicolenta , utilizator 11:50, 30 Mai 2009
De regula dureaza destul . depinde si de complexitatea cazului. Aveti copil, in aceste cazuri trebuie sa se prezinte si Autoritatea tutelara , in plus exista sansa mai multor amanari. Trebuie sa va inarmati cu rabdare.
Sunt sanse minime sa finalizati acum procesul. Sa presupunem ca el nu se prezinta, audiati martorii incuviintati de d.-stra. si e ancheta sociala la dosar, adeverintele de salriu depuse si doar in acele conditii mai puteti sa aveti sansa de solutionare la acest termen. Succes1
Termenul urmator va fi cu siguranta in septembrie, numai daca instanta nu va acorda un termen foarte scurt.
Divortul din acordul partilor , care reprezinta cea mai avantajoasa metoda , din punctul de vedere al duratei , nu poate fi incident in acest caz .Asa incat , va sfatuiesc ,pentru mai multa celeritate , se cereti desfacerea casatoriei prin divort din culpa comuna a celor doi soti .Instanta se va pronunta in mod obligatoriu asupra incredintarii copilului si minor , si asupra pensiei de intretinere .Daca nu se va prezenta deloc paratul , se va proceda la administrarea mijloacelor de proba existente, deci nu exista vreun impediment in acest sens.

Partajul se poate efectua chiar pe cale notarial , sau prin buna invoiala , daca exista inca raporturi de familie nealterate .
(desi aceasta ultima modalitate prezinta anumite riscuri , din punctul meu de vedere ).Succes.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri. As fi vrut sa se pronunte divortul cat mai repede pentru a obtine custodia copilului ( sper), deoarece sotul meu de cate ori vrea sa se razbune pe mine ii face rau copilului. De exemplu, nu il lasa sa manance, pur si simplu mi-l ia de la masa si in situatia asta nu pot sa ma duc sa tracem unul de o parte si celalalt de cealalta.De asemenea, daca vreau sa scot copilul afara si el nu vrea, il ia si zice ca avem aceleasii drepturi,inca, si daca el nu vrea sa iasa afara eu nu pot sa il iau. Acum nici eu nu stiu ce sa fac. nu ar trebui din momentul in care incepe divortul unul dintre parinti sa aiba custodie temporara pana la finalizarea divortului? Mi-e si frica sa plec cu copilul ca pe urma sa nu zica,mai stiu eu, ca l-am rapit si sa pierd custodia.
Acum, banuiesc ca spun si aberatii, de multe ori imi dau si eu seama ca nu se poate asa ceva, insa cand esti in situatia asta si cand este propriul copil la mijloc ti se pare posibil orice si nu vreau sa risc sa il pierd dintr-o greseala sau neinformare
Ati putea solicita , pe calea ordonantei presedintiale , masura speciala , temporara , incredintarea copiilor minori .Insa , pentru a exista un act justitiar realizat cu mai multa rapiditate , va sfatuiesc sa discutati cu sotul dumneavoastra , daca e dispus sa comunice cu dumneavoastra , asupra efectelor divortului .Daca isi exprima acordul de vointa in vederea incredintarii minorilor dumneavoastra, daca veti cadea de acord asupra motivelor de divort , procedura de judecata devine una mai facila.
Daca aveti un venit stabil/ locuinta stabila , si sunteti un parinte care acorda atentie deosebita cresterii si educarii minorilor , nu vad vreun impediment in vederea incredintarii acestora dumneavoastra, asa incat, va sfatuiesc sa stati linistita , dar sa discutati si aspectele mentionate de mine cu sotul.Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Luarea copiluluim ContSters190879 ContSters190879 buna seara .In urma cu o luna am dat divort de sotia mea.sunt mutat la parintii mei si am luat cu mine si copilul de 11 ani.Sotia nu a fost de acord cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului minor dennisa dennisa Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu ... (vezi toată discuția)