avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu

Buna ziua!
In momentul in care la firma unde lucrez s-au virat banii in contul angajatilor am fost singurul care aveam contul de salariu 0. In urma investigatiilor am aflat ca mi s-a pus o poprire pe salariu in valoare de 3000 lei. Poprirea nu a ajuns nici la mine, nici la angajator. Ea s-a facut direct pe contul de salariu din banca. Am fost nevoit sa ma duc la o sucursala a bancii sa fac o cerere scrisa de deblocare a contului, sa astept cateva ore ca sa pot prima partea de bani care nu mi-a fost blocata prin poprire.
Intrebarea mea este: pana voi termina de platit suma poprita va trebui ca la fiecare salariu sa urmez aceasta procedura anevoioasa de a primi restul de bani. Nu exista posibilitate ca banii care imi raman din salariu sa ii pot scoate direct de pe card? Nu ar fi trebuit ca poprirea sa fie facuta prin angajator care sa imi opreasca strict suma datorata si sa imi livreze restul prin contul de salariu? Pot rezolva cumva aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:30, 13 Noiembrie 2014
cu siguranta ca poprirea nu s-a facut pe salariu, ci v-au executat silit pe disponibilitatile banesti existente in contul de card, de aceea ati avut blocata toata suma existenta in cont... tert poprit in cazul de fata a fost banca, si nu angajatorul dvs.
v-as sfatui sa faceti contestatie la executarea silita pe aspectul ca disponibilitatile banesti din cont provin din drepturile salariale iar prin blocarea intregii sume, creditorul va lasa fara nico sursa de venit... cereti suspendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei.
Ati putea vorbi cu angajatorul sa nu va mai vireze salariul in cont bancar, ci sa il ridicati direct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)
Proprie cont bancar SzJakab SzJakab Buna ziua. Din cauza unor datorii la banca mi s-a pus proprire pe contul bancar. Mentionez ca pe acest card incasez pensia dar nu mai am acces deloc la acest ... (vezi toată discuția)
Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)