avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire persoana fizica pentru neplata amenzi de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire persoana fizica pentru neplata amenzi de circulatie

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am fost executat silit, prin poprire, pentru ca apaream la directia venituri si impozite sector 2 cu niste amenzi neplatite.
Mi-a fost poprita o suma echivalenta cu jumatate din salariu.
Am cautat acasa prin chitante, nestiindu-ma cu vreo amenda ramasa neplatita, si pentru doua amenzi am gasit dovezi de plata, pentru restul nu.
Am decis sa nu ma complic, si, chiar daca asta insemna sa achit niste amenzi de practic doua ori, am platit toate datoriile, mai putin cele doua amenzi pentru care gasisem si prezentasem dovezi de plata.

Impreuna cu dovada inregistrarii chitantelor (dovezi de plata) la directia de venituri, si cu chitante dupa toate amenzile platite, am cerut, la alt birou al directiei de venituri, birou creante, o hartie cu care ma pot duce la banca si pot solicita deblocarea banilor. Functionarul de acolo m-a anuntat ca inca apar datornic; ii raspund: "imposibil, tocmai ce am achitat toate datoriile!". Insa se pare ca voi tot aparea datornic pana ce primaria isi va 'lua' banii de la CEC (unde platisem cele doua amenzi pentru care am gasit chitante). O aberatie, din punctul meu de vedere, avand in vedere ca platile fusesera facute in urma cu 4, respectiv 3 ani. Ce procedeu or fi initiat acum, odata ce le-am prezentat dovezile de plata, ca sa-si dovedeasca ca respectivele sume le-au fost sau nu virate?...
Revenind, mi s-a oferit o cerere de suspendare a popririi. M-am dus cu ea la banca, doar ca sa aflu, cu stupoare, ca numai cererile de sistare imi pot debloca banii, conform legii [ link extern ] "

Pe scurt, eu trebuie acum sa astept sa se regleze primaria sectorul 2 cu CEC banc, ca sa se dovedeasca ca banii pentru amenzile de acum 3, respectiv 4 ani au fost virati, fapt ce poate dura si ani de zile. Prezentand aceasta situatie ridicola functionarilor de la biroul de creante al directiei de venituri, mi s-a zis ca asa e procedura lor interna. Neexistand vreo lege publicata care sa poata contrazice nota lor interna (adica o lege care sa acopere specific situatia mea), mi s-a zis ca nu am ce face altceva decat sa astept ...

Sfaturi?...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: drujbex , utilizator 19:25, 12 Noiembrie 2014
legea 134 din 2014, Art. 783 - Efectul înființării popririi, alineat (1):
"Din momentul comunicării adresei de înființare a popririi către terțul poprit sunt indisponibilizate toate sumele și bunurile poprite. De la indisponibilizare și până la achitarea integrală a obligațiilor prevăzute în titlul executoriu, inclusiv pe perioada suspendării urmăririi silite prin poprire, terțul poprit nu va face nicio altă plată sau altă operațiune care ar putea diminua bunurile indisponibilizate, dacă legea nu prevede altfel."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Retinerea din salariul angajatului la solicitarea unui tert otilia13 otilia13 Buna ziua, S-a comunicat societatii noastre o instiintare de plata prin retinerea din veniturile salariale ale unui angajat, instiintare comunicata de o ... (vezi toată discuția)