avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dubii decizie presedinte bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dubii decizie presedinte bloc

Buna ziua,
Va scriu in speranta ca poate ma puteti lamuri/ajuta cu o informatie. Din data de 1 nov familia Popescu s-a mutat din bloc pentru a putea sa-si renoveze apartamentul, facand cerere catre administratie/presedentie pentru a fi scosi de la intretinere pe o perioada X. Intre timp, presedintele asociatiei de proprietari a facut sesizare la Biroul parcari cum ca aceasta familie nu mai locuieste in bloc si a propus in numele asociatiei de proprietari chiar dansului sa-i fie atribuit locul de parcare al familiei Popescu. ADP-ul s-a conformat si i-a atribuit locul de parcare presedintelui. Acum s-au depus contestii la ADP si de catre familia Popescu careia i s-a luat locul fara notificare prealabila, si de catre noi care aveam numar de inregistrare dosar mai vechi. Replica ADPului a fost ca a luat in considerare decizia Asociatiei de Proprietari.
Intrebarea mea este daca presedintele a actionat corect, in special propunandu-se singur, neconvocand comitetul sau tabelul cu nominalizarile pentru locurile de parcare, neanuntand pe nimeni din cadrul asociatiei de proprietari. Va multumesc pentru intelegere!
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 19:20, 16 Noiembrie 2014
Ce ma intereseaza cel mai mult este daca presedintele a actionat corect desemnand in numele A.P. o persoana (adica pe dansul) in vederea atribuirii locului de parcare.

Nu AP atribuie sau desemneaza cine si unde are loc de parcare, vinovatul numarul 1 si cel caruia trebuie sa ii faceti reclamatie este DOAR functionarul din Primarie care se ocupa de zona dumneavoastra, pentru ca a luat spaga de la presedinte ca sa ii dea locul de parcare, presedintele a procedat ca la noi in Romanica, unde spaga este la mare pret.
Pe el il puteti schimba, daca a recurs odata la asemenea smecherie, imi dau seama cum se poarta si cu banii dumneavastra, el trebuia sa fie un exemplu pentru restul proprietarilor, dar nu exemplu negativ!
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Caz clasic de camatarie /samsarie cu locuri de parcare. Asociatia de proprietari nu are absolut nicio competenta sau delegare in domeniul locurilor de parcare, care sunt domeniu public. Presedintele a cerut acel loc de parcare in nume personal - ca si locatar al blocului nu in numele Asociatiei - avand informatia ca dl. Popescu nu mai locuieste acolo. Daca locul era totusi platit, functionarul public a facut un abuz. Contestatie la ADP cu dovada de plata.
Singurul care a gresit (abuz in serviciu) este doar presedintele asociatiei, functionarul de la ADP nu avea de unde sa stie ca la adresa respectiva mai erau dosare in asteptare. El a rezolvat dosarul care i s-a prezentat. Nu cred ca intra in atributiile lui sa faca verificari la sediul asociatiei.
Conform Legii 230/2007:
Art. 31 (1)Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
Caracterul "oficial" al adresei il da stampila, care este detinuta de presedinte, in conformitate cu art. 18 pct. (6) din HG 1588/2007:
Art. 18 (6) Stampila asociatiei de proprietari se pastreaza si se foloseste numai de catre presedinte sau de vicepresedinte.
Ar trebui facuta adresa scrisa catre comitetul executiv prin care sa i se aduca la cunostinta (comitetului) de situatia creata, iar cei din comitet ar trebui sa ia o decizie in acest sens.
@Dan N
Singurul care a gresit (abuz in serviciu) este doar presedintele asociatiei, functionarul de la ADP nu avea de unde sa stie ca la adresa respectiva mai erau dosare in asteptare. El a rezolvat dosarul care i s-a prezentat. Nu cred ca intra in atributiile lui sa faca verificari la sediul asociatiei.

Cred ca faceti o foarte mare confuzie, daca dumneavoastra credeti ca presedintele de bloc are atributii in cadrul Administratiei Domeniului Public sau a Primariei va inselati amarnic!!
Presedintele reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia, dar nu este vorba de contractele proprietarilor pentru locuri de parcare.
Dumneavoastra semnati contracte cu furnizorii de utilitati in numele vecinilor?
Nu aveti dreptul sa incheiati contracte nici macar in numele sotului/sotiei, dar in numele altcuiva!
NU CONFUNDATI CONDOMINIUL CU DOMENIUL PUBLIC, AMESTECATI MERELE CU PERELE SI VA DA VARZA!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la adunarea generala a asociatiei de proprietari Isabela68 Isabela68 Exista obligatia de a participa la Adunarea Generala a Asociatiei de proprietari? In mod normal, ar trebui sa fie un drept. Problema este daca nu participi la ... (vezi toată discuția)
Parcare ali-ami ali-ami Buna seara,va cer ajutorul deoarece nu stiu cum sa procedez....vecinul care detie parcare a decedat,sotia si fiul(are gr de handicap) au dat masina,de 2 sapt ... (vezi toată discuția)
Refuz de atribuire loc de parcare tinaa tinaa buna seara . va rog sa ma ajutati sa inteleg de ce mi s-a refuzat dreptul unui loc de parcare la domiciliul actual si sa ma indrumati catre cine sa ma ... (vezi toată discuția)