avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasari de la pf
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasari de la pf

Buna ziua
As dori sa aflu care este plafonul de incasari de la pers.fizice
in cazul in care societatea vinde autoturisme second hand ?
Este prevazut un plafon si pt restituire imorumut catre asociati in eur?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bernadette , utilizator 14:56, 17 Noiembrie 2014
Nu exista plafon la incasare de la persoane fizice. Og 15/1996 se aplica in general la tranzactii intre persoane juridice.

Nu exista plafon pt restituire imprumut catre asociati in eur. Totusi vedeti ca Legea 656/2002 precizeaza ca:

Art. 5. -(7) Persoanele prevăzute la art. 10 ori persoanele desemnate potrivit dispoziţiilor art. 20 alin. (1) vor raporta Oficiului, în cel mult 10 zile lucrătoare, efectuarea operaţiunilor cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 15.000 euro, indiferent dacă tranzacţia se realizează prin una sau mai multe operaţiuni ce par a avea o legătură între ele.
Multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii in germania cu factura platita cash dorinahd dorinahd Buna ziua.Firma din Romania a incheiat un contract de demolare a unei fabrici cu o firma din Germania unde au fost trimis 10 oameni pentru lucrare.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Plafon de plata facturi in numerar yvm yvm Buna ziua In ce conditii poate plati o persoana fizica cu numerar o factura mai mare de 5000 RON? (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism de la persoana fizica pe societate neplatitoare de tva narcispataru narcispataru Buna ziua, As dori sa cumpar un autoturism de la o persoana fizica pe firma neplatitoare de TVA. Exista modalitati de plata in numerar toata suma( aprox ... (vezi toată discuția)