avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... informatie status ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

informatie status ONG

Buna,

Cum pot afla daca un ONG a intrat in insolventa de drept? stiu ca ONG, inffintat in 2006 nu a depus niciun bilant, nu a avut nicio activitate, nimic. aveti idee ce se poate intampla in acest caz?

multumesc mult!
Mihaela
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 1 Iunie 2009
Mergeti la registrul comertului si cereti informatii cu privire la situtia ONGului.
ONG-urile nu se inregistreaza la Registrul comertului, ci in Registrul asociatiilor si fundatiilor.
Ele nu nu se radiaza de acolo decat la initiativa fondatorilor ONG-ului, chiar daca a intervenit o situatie de drept care nu mai permite functionarea.
Chiar daca nu a avut activitate, trebuie depuse bilanturi daca nu s-a facut procedura radierii/dizolvarii. Ele nu intra sub incidenta regelementarilor care desfiinteaza societatile comerciale fara activitate.
Puteti merge sa intrebati la Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul acel ONG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen anasm anasm Cum pot sa modific obiectul de activitate al unei fundatii?De unde sa aleg- din CAEN.Sau mai bine zis ce obiect de activitate poate avea o fundatie.Exista ... (vezi toată discuția)
Dizolvare de drept - asociatie lumierre lumierre Am fost membra a unei asociatii care din 2006 nu mai indeplineste numarul de membrii necesari pt a ramane legal constituita. Din cei 3 membrii s-au retras 2 ... (vezi toată discuția)
Radiere georgelgica georgelgica Care este differenta intre radierea ca urmare a dizolvarii si radierea ca urmare a incetarii activitatii? (vezi toată discuția)