avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii

Buna seara.Sunt nascuta in noiembrie 1954 si am inceput serviciul in 1973 in luna iulie.In septembrie 2011 am iesit la pensie anticipat,la varsta de 57 ani si 38 de ani serviciu.In octombrie acest an trebuia sa ies de drept la pensie.Ce trebuie sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 00:44, 14 Noiembrie 2014
Mergeti ca Casa de Pensii sa anuntati acest lucru. Ei va vor indruma pentru mai departe.
lelita a scris:

Ce trebuie sa fac?

Sa asteptati acasa sa vina posta cu decizia de transformarea pensiei anticipate in pensie limita de varsta. Daca nu sunteti multumit de recalcularea pensiei, pastrati plicul pentru ca aveti termen de 30 de zile pentru contestatie.

Conform Legii 263/2010 -Art. 64
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate.
(2) Transformarea pensiei anticipate in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin. (1), se face din oficiu.

He he, tatal meu a fost pana acum 3 luni in aceeasi situatie. I-am zis sa astepte decizia si i-a mai venit decizia "din parti" (ca sa ma exprim in concordanta cu nivelul profesional al celor de la Casa...). Pana nu s-a dus la ei sa ii "traga de maneca" nu s-a obosit nimeni.
adema1980 a scris:

Pana nu s-a dus la ei sa ii "traga de maneca" nu s-a obosit nimeni.

Daca in practica nu se aplica legea, atunci recomand Doamnei sa merga personal la casa de pensii si sa completeze cerere pentru transformarea pensiei din pensie anticipata in pensie limita de varsta. Atasati la cere copie dupa talonul de pensie si carte de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie la limita de varsta Martonze Martonze Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, daca pe talonul de pensie al unui pensionar cu pensie anticipata figureaza la puncte acumulate sa zicem 1 punct, in acest 1 ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie zizion zizion pt.diferentele primite de la buget prin hot.jud.pt.anii 2012/2014 am cerut recalcularea pensiei am primit decizia cu o recalc.de doar 8 ronincepand din 1.xll. ... (vezi toată discuția)
Pensionare Lylah Lylah cum se face trecerea in acte de la pensia anticipata la pensia pt limita de varsta? cat durează? :frantic: (vezi toată discuția)