avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Buna ziua! Sunt noua pe acest forum si as avea si eu o intrebare. Avand in vedere ca mi se va reduce drastic salariul de luna viitoare pot sa-mi dau demisia fara preaviz, ca sa nu muncesc 2 saptamani pe nimic? Adica sa scriu ca nu sunt de acord si ca imi dau demisia pur si simplu fara sa acord cele 14 zile de gratie? Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ancadaniela75 , utilizator 12:11, 30 Mai 2009
Va rog sa-mi raspunda si mie cineva! Daca sunt obligata sa efectuez preavizul si nu ma duc, firma poate sa-mi faca ceva in afara faptului sa-mi inchida cartea de munca?
In cazul in care in perioada preavizului nu va duceti, angajatorul va considera ca lipsiti nemotivat de la serviciu si va dispune concedierea ca sanctiune discilinara, cu respecatrea dispozitiilor art. 263-268 din codul muncii.
Multumesc frumos pentru raspuns. Eu lucrez in firma asta de 8 ani si nu stiu codul muncii. Vreau sa zic ca nu m-am lovit pana acum de asta. Dar cum oamenii cu bun-simt si muncitori sunt luati de fraieri, s-a umplut paharul. Asa ca nu stiu ce prevede articolul despre care vorbiti dumneavoastra. Poate sa ma amendeze, dea in judecata? Adica va trebui sa platesc ceva?
Puteti sa discutati cu angajatorul si sa incetati activitatea cu art 79 sau cu acordul partilor.Daca nu respectati partea contractuala , va poate concedia cu sanctiune disciplinara.
Asta am inteles. Ideea este ca eu nu vreau sa mai duc nicio zi. Mai ales ca nu mi-am luat CO de 8 ani. S-ar putea sa nu vrea sa-mi aprobe CO. Asa ca nici eu nu vreau sa stau in preaviz la munca. Vreau sa ma odihnesc. Ma intrebam daca pot sa-mi faca ceva de genul dat in judecata, impunerea unor sanctiuni financiare? Sau doar imi scri in CM ca am fost indisciplinata?

Alte discuții în legătură

Sanctiuni absente nemotivate serviciu alexandrapop1987 alexandrapop1987 Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Eu am lucrat la o firma si am plecat fara preaviz, fara sa semnez demisia. As vrea sa imi spuneti ce consecinte va avea ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate rak0770 rak0770 Un salariat lipseste nemotivat in fiecare luna cate o zi sau doua. Cum se poate desface CIM? (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)