avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de nuda propietate cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de nuda propietate cu clauza de intretinere

Buna ziua, m-am mutat cu sotia din apartament in urma cu 10 ani intr-o casa care este propietatea soacrei mele, soacra incredintindu-ne verbal ca va trece casa pe noi. Eu am vandut apartamentul am facut rata la banca si am renovat casa cu acei bani aducand-o din stadiu de cocioaba fara apa la stadiul de casa cu toate utilitatile si confortul posibil. Acum soacramea a venit la noi si ne-a spus ca vrea sa faca un contract de propietate nuda cu clauza de intretinere cu conditia ca eu sa imi donez partea din propietate sotiei. Mentionez ca nu au existat inainte nici un fel de discutii si litigii pe tema propietatii. Ce ar trebui sa fac si care sunt consecintele daca fac acea donatie spre sotie? donatia poate fi revocata?
Cel mai recent răspuns: MARIAN LEAUA , Avocat 10:19, 14 Noiembrie 2014
Donatiile intre soti sunt revocabile in timpul casatoriei, art.1031 c.civ.
Ceea ce vrea soacra dvs., este sa asigure ca nu o dati afara din casa daca va vinde dvs. proprietatea printr-un ctr. v-c. Dansa vrea sa va instraineze doar nuda proprietate, urmand sa-si pastreze dr. de uzufruct pana la sf vietii, urmand ca dvs. sa-i prestati intretinere pana la sf. vietii, sau ma rog, sotia dvs.
E o procedura destul de uzitata, la decesul soacrei, veti deveni prop. deplin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei? foxyvanila foxyvanila daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj apartament obținut prin donație de la tata, cu uzufruct viager. mă poate obliga fosta soție să-l vindem și să împărțim banii? dumi5 dumi5 buna ziua, sunt in pragul unui divort pe care vrem sa il facem la notar pe cale amiabila dar ne lovim de o problema la care nu ne intelegem.ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Momentan soția și soacra sunt proprietare pe casa, cum pot ... Calin cln Calin cln Momentan soția și soacra sunt proprietare pe casa, cum pot dobândi jumătate din proprietate fără clauze? Pot sa fac contact de vânzare cumpărare ... (vezi toată discuția)