avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie incheiata in alta tara sa fie recunoscuta in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie incheiata in alta tara sa fie recunoscuta in Romania

A se casatoreste in Serbia cu un cetatean sarb, dar la casatorie isi pastreaza numele ei de fata. Dupa ce incheie casatoria in Serbia nu vbine sa o inregistreze si in Romania. Dupa un timp divorteaza si nici divortul nu il inregistreaza in Romania. Acum vrea sa se casatoreasca in Austria, dar cand a fgost cu actele pentru casatorie cei de acolo i-au spus ca trebuie sa inregistereze mai intai casatoria si divortul in Romania si sa aduca o adresa din Romania in care sa se precizeze ca nu mai este casatorita. Cum se procedeza , cum as putea sa inregistrez prima casatorie si divortul aici in Romania? Am trimis-o pentru inceput sa traduca actul de casatorie si sentinta de divort si sa le apostileze.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 11:25, 8 Iunie 2009
Transcrierea certificatelor ori extraselor de stare civila procurate din strainatate, pentru cetatenii romani, se face cu aprobarea Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor, scop in care, prin verificari, se stabileste daca titularul certificatului ori extrasului de nastere, casatorie sau deces este (a fost) cetatean roman si nu mai exista un alt act transcris sau reconstituit.
Cererea de transcriere se adreseaza primariei localitatii pe raza careia are domiciliul titularul documentului, insotita de certificatul ori de extrasul original, o copie legalizata a acestora si de traducerea in limba romana, autentificate de notarul public.
In cazul persoanelor cu domiciliul in strainatate care imputernicesc o persoana cu domiciliul in tara sa le reprezinte interesele, in vederea transcrierii certificatelor ori extraselor de stare civila emise de autoritatile straine, cererea se va depune la primaria ultimului domiciliu avut in tara de solicitant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea casatoriei in romania cren cren M-am castorit in Serbia cu un cetatean sarb. Nu am inregistrat casatoria in Romania. La casatorie mi-am pastrat numele de fata si nu am fost nevoita sa-mi ... (vezi toată discuția)
Divort crystal crystal buna ziua ma numesc alina si sunt casatorita in liban si as dori sa divortez precizez ca , casatoria nu a fost inregistrata in romania iar el nu a venit deloc ... (vezi toată discuția)
Dobandirea cetateniei natali2500 natali2500 Buna! Care este usmatorul pas dupa depunerea juramantului de Credinta?Cred ca transcrierea actelor? Cedocumente trebuie sa depun pentru transcrierea ... (vezi toată discuția)