Eu si sora mea trebuie sa dezbatem succesiunea dupa tatal meu (decedat in Bucuresti, anul trecut). In cadrul bunurilor se afla si doua locuri de veci in Bucuresti care sunt concesionate catre ambii tatal meu impreuna cu fratele lui (decedat si el - in anii "80). Impozitele si taxele pentru locul de veci au fost integral achitate de tatal meu de zeci de ani. Unchiul meu este din Targu Mures si stiu doar ca are doua fiice, cu care nu stiu cum sa intru in legatura.
Am fost la evidenta populatiei, primaria capitalei sa vad cum pot da de cele doua fiice, mostenitoare si ele ale locului de veci. Acolo mi s-a spus ca notarul care dezbate succesiunea dupa tatal meu, este dator sa ia legatura la Targu Mures si sa informeze eventualii mostenitorii ai unchiului meu. Notarul imi spune ca el nu dezbate succesiunea dupa unchiul meu si ca nu are de ce sa ia legatura cu familia acestuia pentru dezbatere.
Unde se dezbate succesiunea pentru aceste locuri de veci?
Cum se procedeaaza astfel incat succesiunea asupra locurilor de veci sa fie dezbatuta complet ?
Cine se ocupa sa ia legatura cu mostenitorii unchiului meu?
Scuccesiunea se dezbate la notarul situat in circumscriptia judecatoriei unde si-a avut domiciliul defunctul.Dvs. nu aveti de sti la acest moment daca nu a fost dezbatuta succesiunea dupa unchiul dvs. avand in vedere ca a decedat in anii 80.
notarul sesizat cu dezbaterea succesiunii va face verificarile de rigoare in registrul national de evidenta a cererilor de succesiuni si daca va constata ca exista mai succesiune deschisa avand ca obiect acelasi b imobile poate dispune conexarea dosarelor.
multumesc frumos pentru raspuns. notarul cu care dezbatem evita/nu doreste sa se implice sa realizeze cele necesare.
exista vreo modalitate prin care sa il pot obliga sa se implice mai mult? ca de ex un soi de OPC?
noi am deschis succesiunea cu acest notar. cu toate ca serviciile acestuia lasa de dorit, este mai greu sa il schimbam din prisma faptului ca sora mea nu ar accepta mutarea la un alt notar.
Probleme succesorale
edinuta
Incerc sa fiu concis pt, o problema incalcita.
Eu sunt unicul mostenitor al mamei mele decedate acum 25 ani si al tatalui decedat acum 15 ani.
Din locul de ... (vezi toată discuția)