avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Returnare prima instalare Art. 75 Legea 76/2002
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Returnare prima instalare Art. 75 Legea 76/2002

Buna ziua,
In luna martie a acestui an am beneficiat de o prima de instalare conform art. 75, angajandu-ma intr-o localitate la 80 km si anume in Bacau, schimbandu-mi inclusiv domiciliul in acea localitate. Dupa 4 luni mi-am gasit un alt loc de munca la 400 de km casa, mai avantajos din punct de vedere salarial. In tot acest timp am continuat sa trimit adeverinte care atesta ca in fiecare luna am muncit legal si totul a fost ok.
Dupa 4 luni mi-am schimbat iar locul de munca in aceeasi localitate, la 400 de km de casa, iar acum cand am dus adeverinta de la noul loc de munca s-au autosesizat si mi-au facut referat pentru a returna banii primiti deoarece nu am respectat aliniatul5 din art. 75(indice1) si anume:

"(5) Persoanele care beneficiază de prime de mobilitate au dreptul la menţinerea acestora şi în cazul în care, în perioada de 12 luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi se încadrează în termen de 30 de zile la un alt angajator, în aceleaşi condiţii, respectiv pentru o perioadă mai mare de 12 luni, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 de km de localitatea în care îşi au domiciliul sau, după caz, în aceeaşi localitate în care a fost şi primul angajator la care persoana s-a încadrat în muncă şi, ca urmare, şi-a schimbat domiciliul în acea localitate."

Juristul de la AJOFM Bacau mi-a transmis ca nu am respectat acest articol, deoarece el intelege din articolul mai sus mentionat, ca am voie sa imi schimb locul de munca doar la o firma din aceeasi localitate si anume Bacau. Mi s-a spus ca nu am de ce sa il contrazic caci el e jurist si eu nu, si daca mi se pare ca a interpretat legea gresit sa le raspund legal prin posta, printr-o scrisoare cu confirmare de primire in scris.

Verbal, cand mi s-a intocmit acest dosar pentru aceasta prima mi s-a spus ca eu am dreptul sa ma angajez si la alta firma, cu conditia ca eu sa am continuitate in munca. Eu sincer acelasi lucru inteleg din acest articol de lege.

In situatia data, are rost sa contest decizia de a returna banii?
Multumesc anticipat de raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Caz atipic de incadrare pentru prima de mobilitate francisca_0997 francisca_0997 Persoana cu domiciliul stabil in loc. B, nu este luat in evidenta AJOFM, isi gaseste un loc de munca si devine salariat al unei S.C., in loc. S, la o distanta ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare Marin_Ivan Marin_Ivan Buna ziua, ma numesc Marian si dupa inchiderea combinatului de apa grea din Dr. Tr. Severin am fost in somaj aproximativ doua luni dupa care m-am angajat in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie schimbare domiciliu intabulare intabulare Buna ziua. La inceputul anului am schimbat domiciliul in alt judet si m-am angajat ( in judetul unde mi-am facut domiciliul ) la o firma, drept pentru care am ... (vezi toată discuția)