avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de CONCEDIU FĂRĂ PLATĂ LA SOLICITAREA ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de CONCEDIU FĂRĂ PLATĂ LA SOLICITAREA ANGAJATORULUI

Vă rog să mă sfătuiți ce să fac. Lucrez la o firmă de pază căreia i s-a cerut reducerea agenților de securitate de către contractant la sfârșitul lunii trecute(oct.2014). Mie mi s-a spus să fac cerere pentru a lua CO restant(10 zile). Am luat CO, azi e ultima zi. Am telefonat să văd când sunt planificat și mi s-a spus să vin să fac cerere pentru Concediu fără plată.
Ce mă sfătuiți să fac ?
Cel mai recent răspuns: stavi , utilizator 16:46, 16 Noiembrie 2014
1. Un angajatorul nu are cum sa impuna unui salariat sa-si faca cerere de CFP. Daca nu are mijloace banesti de achitare a salariilor, solutiile ar putea fi :
- desfintarea posturilor pe motive financiare

- trimiterea salariatilor in somaj tehnic

2. Daca va obliga sa semnati o astfel de cerere, sesizati imediat Inspectia Muncii/ITM-ul. De asemenea, puteti promova si o actiune in instanta impotriva angajatorului.
art. 153 alin 1 Codul muncii prevede ''Pentru rezolvarea unor situatii personale[/b] salariatii au dreptul la concedii fara plata.''
Eu va sfatuiesc sa nu semnati nimic. Angajatorul nu va poate forta sa va luati concediu. Daca societatea nu va mai poate tine ca si angajat, nu au decat sa va desfiinteze locul de munca si sa va dea in somaj.
Vă mulțumesc !
Întrebarea e cum să dovedesc că m-au pus să fac cererea de CFP ?
Cu martori - colegi de serviciu care au facut asa ceva.
Am vorbit din nou cu șeful de obiectiv. M-a sfătuit (c-așa au zis șefii de la București) să fac cerere de CFP (până la sfârșitul lunii nov.), ca apoi să mă poată trimite în șomaj...Având în vedere că am avut, până pe 14 nov.ac. CO și deci se vor plăti anumite sume la asigurări, dacă fac cerere pentru CFP, mai pot fi trimis în șomaj ?

Alte discuții în legătură

Drept la somaj fyeratanye fyeratanye salut , am un coontract pe nedeterminat si firma in care lucrez acuma nu prea mai are de munca,am vb cu uni colegi si au spus ca o sa ne bage in concediu fara ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj draganluminita draganluminita M-am reinntors la servici dupa cic in 09.03.2015 iar postul meu a fost desfintat, mi-am cerut o luna de concediu fara plata deoarece nu am cu cine lasa ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa 7 luni de contributie, dar dupa cfp special Cezara_Voina Cezara_Voina Buna ziua! as vrea sa aflu si eu daca as putea beneficia de somaj in conditiile in care am stat cateva luni in concediu fara plata dupa CIC de 11 luni , iar ... (vezi toată discuția)