avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt abuzata fizic si verbal, vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt abuzata fizic si verbal, vreau sa divortez

Buna seara
Am si eu o intrebare la dumneavoastra si va rog mult sa ma ajutati. Sunt casatorita in Romania. Eu sunt originara din Republica Moldova. Impreuna cu sotul avem o fetita de 1 anisor si 2 luni. In prezent sunt insarcinata cu al doilea copil in termenul de 19 saptamani. Doresc sa divortez de sotul meu,e violent atat verbal cat si fizic,ma ameninta ca-mi i-a copilul. Acum sunt in republica Moldova,la parintii mei. Imi puteti spune ce trebuie sa intreprind ca sa nu ma mai intorc acolo? Trebuie neaparat sa merg in Ro pentru a divorta? Sunt la capatul puterilor..Mentionez ca am transcris certificatul de casatorie aici. Sotul ma ameninta ca va merge el primul sa depuna cerere si imi va lua copilul. El are bani,eu va dati seama cu un copil si insarcinata nu pot sa lucrez. Ma ajuta parintii. Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Olivia22 , utilizator 20:00, 14 Noiembrie 2014
Daca lucrurile stau asa cum spuneti, amenintarile dumnealui sunt nefondate. Daca apreciati ca relatiile dvs sunt asa grav vatamate incat nu se mai poate continua aceasta casatorie, trebuie sa intentati actiunea de divort. Pentru aceasta, chiar daca nu va prezentati la proces, indiferent de motive, puteti sa faceti o procura speciala prin care sa fiti reprezentata. Solicitati stabilirea domiciliului fetitei la dvs si obligarea la plata unei pensii de intretinere.
de regula cererea de divort se depune la instanta unde sotii au avut locuinta comuna. daca dv aveti resedinta in Moldova iardaca are domiciliul in Romania va trebui sa inaintati cererea judecatoriei in circumscriptia careia se afla locuinta paratului. la divort prezenta personala este obligatorie, insa in situatia dv. puteti imputernici o persoana cu procura notariala sa va reprezinte la divort, sau puteti imputernici un avocat care in baza contractului de asistenta juridica va poate reprezenta.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Insa cum as putea trimite acea procura si ce trebuie sa contina ea? Sotul meu nu a devenit peste noapte asa doar ca am sperat eu ca se poate schimba in zadar. Fetita mea de cand s-a nascut a asistat la urletele lui si la loviturile lui. Fiind acolo in Romania si neavand pe nimeni rabdam pentru ca in Rep.Mold. fara acordul lui nu puteam reveni cu copilul. A trebuit sa tac sa ma prefac ca totul e bine. Astfel sub motivul ca copilului ii va fi mai bine vara la tara am obtinut din partea lui o procura valabila 6 luni. Ea a expirat deja, e vreo problema in asta. Mentionez ca fetita este inregistrata aici in localitatea unde locuim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul dintre un cetatean roman si un cetatean strain veraelsebay veraelsebay BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI IN URMATOAREA PROBLEMA: SUNT CASATORITA CU UN CETATEAN STRAIN DE 3 ANI, CASATORIA A AVUT LOC IN EGYPT DAR S-A TRANSCRIS SI ... (vezi toată discuția)
Pot trece copilul pe numele meu? Alex2020 Alex2020 Ea a fost căsătorită în republica Moldova certificatul a fost transcris în România ea a divorțat în Republica Moldova certificatul de căsătorie a ... (vezi toată discuția)
Prin divort imi poate lua copilul? Efrosenia Efrosenia Buna ziua! Am nevoie atat de mult de ajutorul dumneavoastra. Sunt din Republica Moldova, casatorita in Romania cu un cetatean roman de un an. Impreuna avem o ... (vezi toată discuția)