avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Indrumare proces santaj/hartuire/organ al statului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Indrumare proces santaj/hartuire/organ al statului

Toata stima doresc sa ma indrumati in efectuarea unui proces asupra unui organ de politie.Incep asa:

Am o relatie parteneriala cu prietena mea (este majora) de aproximativ 3 saptamani insa, ne cunoastem din copilarie,a fost victima unei hartuiri sexuale urmand apoi santajul.Intr-o zi de dimineata fiind la liceu in timpul pauzei, a fost sunata pe celular de catre un barbat.Acesta detine un grad in politie.Victima provine din mediul rural si se cunosc din faptul ca el, este agent in comuna.Barbatul a insistat sa o vada pentru 5 minute ea a mers pentru acele 5 minute. El, era imbracat in uniforma cu masina personala nu se stia daca era in timpul serviciului sau nu ! (Victima are salvata ziua si orele). Ea a urcat in masina doar pentru acele 5 minute iar el a condus masina pana s-au oprit intr-un loc retras. Intre timp victima a refuzat,el a blocat usile a luat-o cu forta sa intretina relatii intime,el deja era pregatit..a dezbracat-o cu forta si a cedat fiind si o fire mai fricoasa va dati seama. Intre timp acesta in timpul actului a scos telefonul mobil si a filmat-o pe la spate si i-a prins si fata in filmare. Ea nestiind deloc pana cand s-a intors si a vazut acesta a aruncat telefonul pe bancheta din spate, am inteles ca a imobilizat-o oarecum sa nu-i ia telefonul. X-(Dupa toate acestea i-a precizat ca-l denunta iar el a spus ca vor ajunge publice filmarile.Timp de o luna acesta tot a insistat o suna in timpul orelor sa se vada.Ea nu i-a raspuns deloc pana in zilele trecute spunandu-i sa nu o mai caute iar el a zis ca daca nu se vede cu el sau isi schimba numarul va publica inregistrarea.Nu este singura victima X-( pentru ca restul fetelor nu se baga de frica.Este inadmisibil ceea ce s-a intamplat si sa umble cu santaj! Va imaginati ca provenind din mediul rural "prostimea" va crede nu stiu ce despre ea s.a.m.d. Am sfatuit-o sa ii spuna parintilor si sa caute un avocat si sa demareze aceasta ancheta pentru ca nu este singura victima.Deci eu am sfatuit-o ca el cand mai insista sunand-o sa inregistreze convorbirea ca sa rezulte acel santaj sau ea sa il sune si sa faca cumva sa reiasa ca acesta in continuare insista sa o vada..

Asadar,dragi avocati va rog indrumati-ma pentru ca eu stiu cum este un proces si vreau ca ea sa fie pregatita psihic.

Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
dottore, utilizator
Prietena dvs. trebuie sa depuna o plangere penala impotriva faptuitorului pentru savarsirea infractiunilor de viol si amenintare. Dupa producerea faptei, prietena dvs. a obtinut un certificat de la IML pentru a putea demonstra violul?
Fiind vorba despre un angajat MAI, in functie de gradul pe care acesta il detine, plangerea trebuie depusa la Parchetul de pe langa Tribunal sau la Parchetul de pe langa Curtea de Apel.
Daca respectivul inca o ameninta, i se poate organiza un flagrant, insa trebuie formulata plangerea in termen de 3 luni de la comiterea faptei.
Am precizat (Este majora) are varsta de 18 ani, ceritficat IML nu a facut mai poate face sa inteleg.Cu flagrantul nu strica, din cate am inteles nu este singura victima. Insa adineaori mi-a precizat ca asta fiind a2a oara a tras fortat de ea sa intretina relatiile..
Examinarea medico legala in cazul unei infractiuni de viol se face in cel mai scurt timp de la comiterea infractiunii, deoarece aceasta presupune prelevarea de probe biologice.
Alte dovezi sa constate in afara examinarii medico legale ? :(
Din ceea ce spuneți, nu se va putea dovedi nimic din faptele invocate.
De unde s-ar putea trage concluzia că a fost forțată să se urce în mașina respectivă sau că a fost forțată că întrețină relații sexuale? De unde ar putea rezulta că persoana respectivă a fost în uniformă?

Spuneți că au fost și alte victime.
Singura șansă pentru prietena D-voastră ar fi dacă s-ar face mai multe plângeri și de către alte persoane pentru fapte asemănătoare împotriva persoanei respective.

Oricum ar fi foarte greu de dovedit ceea ce susțineți.

Alte discuții în legătură

Pot face plangere impotriva organelor de cercetare penala? Vasilepaul Vasilepaul Intrucat in dosarul de urmarire penala intocmit de organele de cercetare penala , politie si parchet , exista numeroase neconformitati : incalcare flagranta a ... (vezi toată discuția)
Adresa e-mail dublata de un impostor bukinst bukinst Adresa electronica a unei societati ce este chiar numele societatii este dublata adaugandu-se un simplu punct in titulatura de catre un impostor si este ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu clausimo clausimo la mine in sat o batrinica a fost vizitata intr-o noapte de catre un individ ,acesta intrind peste ea in casa sa fure bani, crezind ca ca daca copii acesteia ... (vezi toată discuția)