avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS din venituri chirii pentru nerezidenti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS din venituri chirii pentru nerezidenti

Buna ziua
Anul acesta sub pretextul schimbarii codului fiscal cei de la ANAF au trimis decizii pentru plata CASS odata cu cele pentru plata impozitului pe venit (din chirii) si cetatenilor nerezidenti cu domiciliul in UEsi ce detin o asigurare medicala in UE. Desi am prezentat la ANAF formularul E 104 validat de cei de la CASB, cei de la ANAF il resping si sustin ca asteapta sa se modifice legea. Cei la ministerul finantelor ne-au trimis un document intern care a fost adresat catre anaf in august si in care li se comunica acestora ca cetatenii nerezidenti trebui sa prezinte la anaf documente ce certifica ca acesta detine asigurare de sanatate.
Cu toate acestea directorul anafului din sectorul respectiv refuza sa accepte formularul si insista ca asteapta modificarea legii spunand ca acum programul lor emite automat aceste contributii si chiar a trimis o somatie de executare silita pentru neplata cass.
Regulamentul CE 883?2004 novelat in 2009 pentru coordonarea sistemelor de siguranta sociala in UE reglementeaza clar insa lucrul acesta si arata ca daca cetateanul UE plateste asigurarea acolo unde locuieste si munceste, acesta nu mai plateste asigurarea in alta tara. Ar fi si nedrept pentru ca nu ai putea beneficia de asigurarea din Romania in moment ce locuiesti in alta tara.
De aceea as dori sa va intreb daca cineva ar putea sa spuna cum se poate un contribuabil apara impotriva hoararilor celor de la Anaf,

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru nerezidenti care obtin venituri din chirii. ContSters320921 ContSters320921 Ma adresez la Dvs. pentru un ajutor ca sa clarific situatia mea privind cererea de plata CASS. In primul rand, mentionez ca sunt un cetatean roman, ... (vezi toată discuția)
Scutire cass pe chirii daneliuc daneliuc am rezidenta in Italia si am asigurare medicala in Italia dovedita cu un card [tessera sanitaria]. Este aceasta documentul portabil cerut de ANAF prin ord ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Mama mea lucreaza in Italia cu forme legale (contract de munca) In tara nu are pensie sau alte venituri. Lamuriti-ma si pe mine, in cazul ei, cum ... (vezi toată discuția)