Sa inchiriati proprii salariati, sincer nu am auzut de asa ceva, ca doar nu sunt obiecte.
Dar in schimb puteti sa executati dvs. respectiva lucrare cu proprii salariati, iar firma beneficiara sa va plateasca conform contract incheiat;
sau
sa dispuneti detasarea salariatilor la firma respectiva, cu respectarea prevederilor legale.
trebuie sa va autorizati ca agent de munca temporara . Aceasta autorizatie se face odata prin caen , si odata prin depunerea dosarului la directia muncii. Pentru a fi atestati la directia muncii trebuie sa aveti constituit un fond de salarii deschis la o banca in limita a 25 de salarii brute minime / economie plus darile catre stat aferente acestora . In plus , durata unei misiuni nu poate depasi 18 luni .
daca totusi vreti sa faceti acest lucru si sa evitati cele mai sus expuse , puteti proceda la detasarea salariatilor D-voastra catre societatea in favoarea careia doriti sa prestati activitate , cu mentiunea in cererea si acceptarea detasarii ca ei vor ramane in evidenta D-voastra pe statele de plata si la nivel de contributii , urmand ca la final de luna sa obtineti suma necesara platii salariilor si darilor la stat pe baza de factura intre cele 2 unitati . Ceea ce v-am expus este practica de zi cu zi a societatilor care fac acest "leasing de personal "doar in baza caen-ului .
cititi in codul muncii de la art 87 pana la art 100 si veti vedea conditiile prestarii activivitatii prin agent munca temporara .
7810 este codul caen
andreea
multumesc pentru raspunsuri
mai am intrebari:
legitimatiile de serviciu se elibereaza doar pentru salariatii proprii angajati cu contract individual de munca sau se pot elibera si altor persoane care lucreaza pentru mine, fie detasati, fie angajati printr-un contract de punere la dispozitie personal?
exista vreo reglementare prin care se stabileste modul de eliberare a legitimatiilor de serviciu, sau societatea comerciala este libera sa decida cine are dreptul sa utilizeze legitimatia?