avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... punere la dispozitie personal propriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

punere la dispozitie personal propriu

ce cod CAEN este necesar pentru ca o firma sa poata inchiria proprii salariati unei alei firme
e nevoie de obtinerea unor avize?
Cel mai recent răspuns: ianliana , utilizator 16:44, 30 Mai 2009
Sa inchiriati proprii salariati, sincer nu am auzut de asa ceva, ca doar nu sunt obiecte.
Dar in schimb puteti sa executati dvs. respectiva lucrare cu proprii salariati, iar firma beneficiara sa va plateasca conform contract incheiat;
sau
sa dispuneti detasarea salariatilor la firma respectiva, cu respectarea prevederilor legale.
sau societatea comerciala se autorizeaza ca agent de munca temporara
ce inseamna " punerea la dispozitie a angajatilor proprii"?
buna ziua ,

trebuie sa va autorizati ca agent de munca temporara . Aceasta autorizatie se face odata prin caen , si odata prin depunerea dosarului la directia muncii. Pentru a fi atestati la directia muncii trebuie sa aveti constituit un fond de salarii deschis la o banca in limita a 25 de salarii brute minime / economie plus darile catre stat aferente acestora . In plus , durata unei misiuni nu poate depasi 18 luni .
daca totusi vreti sa faceti acest lucru si sa evitati cele mai sus expuse , puteti proceda la detasarea salariatilor D-voastra catre societatea in favoarea careia doriti sa prestati activitate , cu mentiunea in cererea si acceptarea detasarii ca ei vor ramane in evidenta D-voastra pe statele de plata si la nivel de contributii , urmand ca la final de luna sa obtineti suma necesara platii salariilor si darilor la stat pe baza de factura intre cele 2 unitati . Ceea ce v-am expus este practica de zi cu zi a societatilor care fac acest "leasing de personal "doar in baza caen-ului .

cititi in codul muncii de la art 87 pana la art 100 si veti vedea conditiile prestarii activivitatii prin agent munca temporara .
7810 este codul caen
andreea
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
multumesc pentru raspunsuri
mai am intrebari:
legitimatiile de serviciu se elibereaza doar pentru salariatii proprii angajati cu contract individual de munca sau se pot elibera si altor persoane care lucreaza pentru mine, fie detasati, fie angajati printr-un contract de punere la dispozitie personal?
exista vreo reglementare prin care se stabileste modul de eliberare a legitimatiilor de serviciu, sau societatea comerciala este libera sa decida cine are dreptul sa utilizeze legitimatia?

Alte discuții în legătură

Autorizare firma de plasare a fortei de munca caen 7810 candru candru Buna ziua, As dori sa deschid acest topic deoarece discutiile din cate am vazut sunt mai vechi si pentru mine este de interes. Am deschis de curand o firma cu ... (vezi toată discuția)
???contract de munca temporara??? slyd slyd Va rog sa ma ajutati cu o informatie. As vrea sa stiu daca o agentie de munca temporara poate contracta personal de la o societate comeriala. Pentru a ma face ... (vezi toată discuția)
Angajat al sc romanesti inchiriat/detasat catre firma din strainatate sirallan999 sirallan999 Buna ziua! As dori sa stiu cum este reglementat dpdv juridic leasing-ul de personal / inchirierea de forta de munca de la o SC romaneasca catre o SC din ... (vezi toată discuția)