In data de 12.11.2014 am primit o oferta de munca pe un salariu aproape dublu fata de angajatorul curent din partea unei companii ce nu opereaza in acelasi domeniu si am convenit cu posibilul angajator ca trebuie sa cer lichidarea la zi si fisa fiscala, urmand ca a doua zi sa incep lucrul, indeplinind formalitatile aferente (prot. muncii, analize medicale).
M-am prezentat la angajator (cel cu care nu mai doresc sa am vreo legatura) cu o cerere redactata si semnata de mine in baza art. 55 litera b, privind acordul ambelor parti, iar doamna de la resurse umane a refuzat de doua ori pe motiv ca ei nu practica asa ceva si am fost "constrans psihic" sa semnez o hartie tot in baza art. 55 lit b cu termen limita de 24.11.2014 considerand pe moment ca este singura solutie ca sa scap de acolo neavand cu cine ma intelege. Am incercat sa ii spun ca termenul se poate prescurta, dar m-a intrerupt spunand ca legea e interpretabila si ca viitorul angajator ma va astepta si va intelege ca sunt salariat de buna credinta.
AM FOST FRAIERIT ?
M-a intrebat de ce vreau sa demisionez inainte sa vina seful si asa mai departe, am spus ca evit, a repetat intrebarea si am enumerat art. 81 al. 3 care prevede ca nu sunt obligat sa enumar motivul prezentei cereri.
Intr-un final am cedat si am spus : Au aparut niste probleme financiare, care necesita un salar mai mare pe care sunt constient ca nu mi-l puteti oferi in momentul actual. A urmat o serie de intrebari precum : Te-ai certat cu cineva ? Nu te mai simti bine ? Nu te-ai acomodat ? Eu : E o decizie personala.
Daca nu ma prezint in perioada preavizului, ce se intampla ? Acesta urmand a expira in data de 24.11.2014
Data pana la care ar fi trebuit sa mai lucrez prevedea : 4 zile munca, 5 zile concediu odihna si 3 libere conform planificarii care o am intr-un exemplar tipizat acasa.
Dar superiorul ierarhic a tot repetat ca ii trebuie oameni si ca trebuie sa lucrez, sa nu imi acorde restul zilelor si eu sa beneficiez doar de 4 zile libere fara mentiunea concediului de odihna, iar restul sa le lucrez.
Intrebarea mea este, de ce nu si-a angajat oameni in perioada cand eram angajat ? Este obligat cumva sa isi asigure efectivul ? Nu inteleg cum putea functiona un raion cu 3 oameni la program de 8 ore. De ce uneori, ma planificase singur pe tura in zile dificile cu flux mare de clienti, iar eu ajungeam acasa epuizat fizic. De multe ori plecam din schimbul 2 in 1 iar pana acasa faceam 1 ora si de-acasa pana la lucru tot 1 ora.. deci repausul era practic de 6 ore. Stau la mare distanta de job, iar asta implica de multe ori resurse financiare pe care nu le mai pot suporta de ceva timp, mai ales cand merg in schimbul 1. La plecare din schimbul 2 astept circa 25 de minute dupa tramvai, dar ce fac daca vine iarna si angajatorul nu asigura transport ? Cum m-as putea intretine din 691 lei pe luna in conditile in care eu voi fi nevoit sa imi cumpar mai multe haine si incaltari groase care nu costa in total cativa zeci de lei, e vorba despre 2-300 de lei, iar cu restul voi fi nevoit sa imi asigur hrana si eventuala plata unor utilitati. Este acesta un aspect viabil in motivarea la viitorul angajator a unei posibile figurari in REVISAL cu 3 nemotivate ? repet, mi-a oferit aproximativ 1300 lei si transport ceea pe perioada iernii este foarte benefic pentru mine si evident ca am de gand sa raman pe termen lung in asemenea conditii (nu voi mai lucra in frig, caruia de la un timp nu ii mai pot face fata asa de usor ca inainte, imunitatea scade, slabesc foarte usor, crize de somn in timpul zilei), oare va tine cont ca am dat curs ofertei sale in detrimentul altora mai putin avantajoase ?
Cu respect !
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
11:09, 18 Noiembrie 2014