avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... As vrea sa aflu mai multe despre drepturile unui ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

As vrea sa aflu mai multe despre drepturile unui detinut la intalnirile cu avocatul sau in penitenciar

vreau sa stiu daca e normal ca avocatul sa stea de vorba cu clientul sau intr-un spatiu public ex:si cu alti detinuti de fata si despartiti de un geam ; si de ce nu intr-un spatiu privat special amenajat in penitenciare ?
Nu este vorba despre drepturile unui avocat in penitenciar, ci despre respectarea drepturilor celor condamnati.
Referitor la ce va intereseaza, cf art 62 Legea 254/2013, aveti:

Asigurarea exercitarii dreptului la asistenta juridica

(1) Persoanele condamnate beneficiaza de spatiul si facilitatile necesare asigurarii dreptului la asistenta juridica.
(2) Persoanele condamnate pot consulta avocati alesi de acestea, in orice problema de drept deduse procedurilor administrative sau judiciare.
(3) Consultarea cu avocatul, ales sau din oficiu, se face cu respectarea confidentialitatii vizitei, sub supraveghere vizuala.

Regulament de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal
Întrevederile cu apărătorii sunt confidenţiale şi se desfăşoară sub supraveghere în spaţii special amenajate, prevăzute cu dispozitive de separare care să limiteze contactul fizic, dar care să permită transmiterea de înscrisuri. Supravegherea poate fi numai vizuală, nefiind permisă ascultarea conversaţiei purtate de deţinut cu apărătorul său.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile inculpatului raduuu raduuu Ce fel de drepturi are cel care este de ex arestat preventiv? La cate vizite are dreptul, ce are voie sa primeasca de afara, cum si cand poate comunica ... (vezi toată discuția)
Vizita conjugala la penitenciar ekaa_sil ekaa_sil Buna ziua, as vrea sa stiu daca iubitul meu poate beneficia de vizita conjugala la penitenciar,desi nu suntem casatoriti...si ce ar trebui sa facem pentru a ... (vezi toată discuția)
Bună seara am câteva întrebări legat de o speță: o cunoștință ... AndreiUrsanu AndreiUrsanu Bună seara am câteva întrebări legat de o speță: O cunoștință a fost recent condamnată la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare într.un caz ... (vezi toată discuția)