avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire - tata vitreg, tata biologic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire - tata vitreg, tata biologic

Buna ziua, Avocatnet.ro

Parintii mei sunt divortati, nu imi cunosc direct tatal biologic, dar imi cunosc sora vitrega din partea lui.
Mama s-a recasatorit si am 2 frati vitregi din partea ei.

As vrea sa stiu, daca am drepturi la mostenire din partea:
1.Din partea tatalui vitreg?
2.Din partea tatalui biologic?

Tin sa precizez ca mi s-a comunicat ca nu am nici un fel de drept din partea acestora si as vrea sa verific informatia.

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
m_1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_1980 , utilizator 04:06, 16 Noiembrie 2014
Daca ati fost infiat de catre tatal vitreg, si daca infierea s-a facut cu efecte depline atunci nu mai aveti niciun drept de mostenire la tatal biologic. Aveti vocatie succesorala la tatal care v-a infiat.

Daca tatal vitreg nu v-a infiat, atunci drepturile succesorale le aveti de pe urma tatalui biologic, dar nu le aveti de pe urma tatalui vitreg.
Va mosteniti tatal biologic, important e sa aveti ce.
Fată de tatăl biologic aveți drept de moștenire, vezi art. 975 Cod civil.
Față de tatăl vitreg vi sa raspuns mai sus.
ar trebui sa precizati CAND s-a facut infierea. Daca este facuta sub imperiul Codului Familiei, v-a raspuns d-na carmen. Daca s-a facut sub imperiul legislatiei adoptiei mai recente, il veti mosteni doar pe tatal vitreg.
Nu rezulta din mesaj ca a fost adoptat. Mama s-a recasatorit si punct.

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate irina.modrea@gmail.com irina.modrea@gmail.com Parintii mei biologici au divortat, iar in urma divortului tatal meu si-a schimbat numele si eu si mama am luat numele celui de-al doilea sot al mamei. Incerc ... (vezi toată discuția)
Drept succesoral cameliaborangic cameliaborangic Un copil infiat de matusa sa (sora mamei biologice), are dreptul la mostenire de la ambele parti (si de la mama biologica si de la matusa), daca nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Poate fi o persoana infiata subiectul unei mosteniri din partea parintilor biologici? savel.dragos@yahoo.com savel.dragos@yahoo.com am fost infiata in 1988 cu schimbarea certificatului de nastere pe parintii adoptivi,practic cu drepturi depline ,ma intereseaza daca pot veni la mostenirea ... (vezi toată discuția)