Lucrez la soc. de panificatie care a transferat inreaga activitate de productie(din cc.100 angajati a mutat 70)in urma cu exact 6luni. La acea data nu ni sa dat dispozitie in scris ci doar verbal ni sa comunicat acest lucru. Specific ca este o sub unitate cu personalitate juridica(aici este specificat in CIM locul de munca) a celei la care am fost detasati.Cat timp poate activa detasarea fara consimtamantul nostru(la 6luni nu este nevoie de acordul nostru)?Se poate numi aceasta detasare sau transfer al unei parti a unitati(avem si alte drepturi in acest caz?La subunitate nu au ramas decat soferi care asigura desfacerea paini pe care o producem unde am fost detasati.Daca nu semnam prelungirea detesari ne pot da afara,fara sa ne acorde somaj?Avem dreptul la salarii compensatorii?Nu mai doresc sa fiu detasat deoarece am doi copii mici(7 si 9ani)soc.se afla la 34km iar sotia face naveta la 36km de oras in sens opus mie,de catva ani la un serviciu mai bine platit ca al meu.
1. Sa inteleg ca v-au transferat in cadrul aceleiasi unitati, sau la o alta societate? Cum anume? Fara sa modifice contractul individual de munca? Figurati tot la societatea A? Detasarea se face doar la o alta unitate, insa se face in scris, cu dispozitie de detasare, iar drepturile salariale le primiti de la societatea la care ati fost detasat.
Conform Codului Muncii,
(1) Detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an.
(2) În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
De la socA la soc B,fara a se face in scris.Primesc drepturile salariale ,mi se deconteaza transportul dar nu mai pot face aceasta detasare. AM crezut ca dupa sase luni este nevoie si de acordul meu, MULTUMESC