avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutati-ma va rog! Consecinte plecare de acasa minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutati-ma va rog! Consecinte plecare de acasa minora

Buna seara! V-am scris pe acest forum deoarece verisoara mea a inebunit de tot!
Este cu un baiat de o buna vreme iar acum cateva zile s-a culcat cu el ,ea fiind domnisoara .Ea are 16 ani neinpliniti ii face peste 2 saptamani iar el 18 debea impliniti. Am citit o conversatie pe facebook in care el voia sa o ia la el acasa ,dar sa o lase sa continue scoala pentru ca au o situatie buna pentru a o tine si la scoala. Eu nu vreau sa ma bag in viata lor sau sa le zic parintilor deoarece am trecut prin aceleasi lucruri si pana nu m-am lecuit nu am ascultat de nimeni. As vrea sa stiu daca lui i se poate intampla ceva ? si daca parintii ei o pot lua fortat acasa (avand in vedere ca dupa 16 ani are discernamant)
Cel mai recent răspuns: oanacatalina22 , utilizator 01:16, 16 Noiembrie 2014
Fortat nu o poate lua doar cu acceptul ei dar , parintii ei o lasa asa ? E minora ! Parintii stiu ce s a intimplat ?
Art. 220 NCP

Actul sexual cu un minor

(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită asupra unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 şi 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(5) Faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani.

Dupa cum se poate observa, noul cod este mult mai blind. Mai mult decat atat, ea o sa spuna ca si-a dorit, si nu a fost fortata. Parintii pot sa o ia acasa, dar credeti ca sta?
Cu parere de rau, dar a ajuns aici si datorita altor factori, decat vina ei.
Am avut un caz similar chiar cu mine. Am avut si eu in cap asa ceva ,dar mi-a trecut foarte repede ,m-am gandit la parintii mei si la ideea ca poate in 5 luni nu vom mai fi impreuna sau o sa imi scoata ochii,ca nu mai imi continui scoala...Am fost mai realista umpic! am incercat sa ii explic ,dar nu vrea sa inteleaga iar eu peste viata ei nu ma pot baga. Parinti ei bineinteles ca nu o lasa sa plece de acasa si vor face un soc si mai mare cand vor auzi ca numai este virgina. Din ce stiu ,el este un baiat foarte bun ,adica nu merita sa ajunga la politie sau sa aibe probleme pentru ca se iubesc....vina este si a ei ca nu vrea sa vada umpic dupa "niste usii" , si parinti ei la randul lor au vina deoarece tatal sau niciodata nu i-a zis o vorba calda ,vorbea urat,certuri in casa ,mama sa ce e mai blanda....
Deci sa inteleg ca daca va pleca o vor lua inapoi acasa fara nici un caz de inchisoare sau diverse?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa patesc eu, dar prietena mea? sainescualex1997 sainescualex1997 Buna ziua.Am o prietena care are 15 ani , si in Septembrie implineste 16.Mentionez ca eu am 17 ani. Daca ea doreste sa se mute la mine , de buna voie fara sa ... (vezi toată discuția)
Sex Boss776622 Boss776622 Ce se poate întîmplă daca 2 minori fac sex, adică băiatul are 16 da fata 14? (vezi toată discuția)
Minora de 15 ani insarcinata amelia09 amelia09 ce se intimpla cu tinarul care a lasat minora de 15 ani insarcinata?nu a fost viol a fost de buna voie (vezi toată discuția)