avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie- drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie- drept de vizita

Buna seara....am divortat la notariat, s-a stabilit programul de vizita, dar de cate ori doresc sa-mi vad copilul are o scuza ca are lectii...desi e clasa a treia...mereu lectii...mereu imi reproseaza ca o discreditez in fata copilului ca nu sunt de acord cu ea in mai multe privinte...inclusiv acestor lectii...asta nu inseamna ca nu doresc ca copilul meu sa nu invete bine...dar mai mereu se ascunde in spatele acestei scuze...am incercat sa-l iau la mine specificand ca voi face eu lectii cu el...mi-a ripostat ca nu...ca trebuie sa-i spun ca trebuie sa faca lectiile cu ea...reprosandu-mi continuu ca din cauza mea nu o mai asculta si o ignora...desi in aceste conditii copilul doreste sa vina la mine nu numai in programul de vizita...dar nu i se permite...fiind amenintat ca daca nu-si termina lectiile nu-i da voie sa ma vada...am si filmat copilul spunand acestea...acum vrea sa mearga la tribunal sa ceara custodie totala...pe baza ca o discreditez in fata copilului...deci, intrebarea mea...are vreo sansa sa obtina custodie totala sau acest lucru se obtine numai in anumite situatii ?
Cel mai recent răspuns: alexx37 , utilizator 21:42, 17 Noiembrie 2014
Conform dispozitiilor in materie, custodia este comuna, si nu are seanse de castig daca sesizeaza instanta cu o astfel de cerere. Altele sunt criteriile pentru exercitarea autoritatii parintesti in exclusivitate. Totusi, daca nu va este respectat programul de vizita, si dvs puteti face plingere.
Cred ca am uitat sa specific un detaliu foarte important...s-a stabilit pensie alimentara la notariat de 300 lei...pe atunci inca eram in niste relatii umane...nu am avut posibilitatea decat sa-i trimit 200 lei prin mandat postal...specific ca am salariu net de 670 lei...si acum locuiesc si cu chirie...deci puterea mea financiara este mult redusa...intrebare...avand in vedere ca am divortat pe 30 iulie anul curent...pot avea probleme in acest sens ? si as putea cere o recalculare a pensiei alimentare cu o adeverinta de la servici ca nu dispun decat de acesti 670 lei ? Va multumesc anticipat pt raspuns si amabilitate !
Da, puteti cere sa se stabileasca o pensie raportat la venitul si situatia dvs.
Chiar daca nu stateati cu chirie, nu stiu cum ati anticipat ca puteti plati 300 de lei din 670 venit net.
Da...corect...dar datorita faptului ca i-am trimis doar 200 lei in tot acest timp poate actiona ceva in acest sens ? Poate crea oarece probleme ? in privinta custodiei sau al programului de vizita sau privitor la persoana mea ?
Nu are legatura pensia cu programul de vizita sau autoritatea parinteasca, ati platit cat ati putut.
Pt pensia restanta, va poate executa silit. Acea intelegere constituie titlu executoriu.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara! buna ziua!am o intrebare,va rog sa imi răspundeți. anul acesta ... Bianca098 Bianca098 Bună ziua! Am o intrebare,va rog sa imi răspundeți. Anul acesta in iunie sa terminat cu divorțul si custodia copilul fiind minor (4 ani) sa stabilit ca ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, probleme de comunicare iazurile iazurile Buna ziua am si eu o problema , sunt divortata am un copil custodia e comuna cu domiciliul la mine.Plateste pensie alimentara i-a copilul cand vrea desi nu are ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Deeamedeea Deeamedeea Am divortat si fostul sot are sa imi dea pensia pe 5 luni inainte pt fata ca a ramas la mine si nu vrea doar cat are de dat pe o luna.ce pot face? (vezi toată discuția)