avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia Alimentara! Buna ziua!Am o intrebare,va rog sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia Alimentara! Buna ziua!Am o intrebare,va rog sa imi răspundeți. Anul acesta ...

Bună ziua! Am o intrebare,va rog sa imi răspundeți. Anul acesta in iunie sa terminat cu divorțul si custodia copilul fiind minor (4 ani) sa stabilit ca domiciliul copilului sa ramana la mama la mine custodia fiind comună! Legat de pensia alimentara i sa stabilit 300 de lei( tatăl lucreaza dar fara acte in afara tarii ) acum nu inteleg cum poate sa se stabileasca pensia alimentara doar 300 de lei avand in vedere ca minorul e încadrat în grad grav de handicap numai terapiile copilului costa 900 de lei lunar . Nu se poate face nimic în privința asta? Nu pot sa il dau in instanta sa mărească pensia avand in vedere ca , copilul necesita multe cheltuieli lunare! Are dosar de handicap pensia lui de handicap fiind de 300 de lei și alocația tot 300 . Am stabilit ca mama mea sa fie asistent si primeste de la primărie 1450 de lei salariul ei. Acum tatăl are pretenții la vizita dar pensie pentru sănătatea lui nu da cum poate sa creasca un copil cu 300 de lei cand eu plătesc 900 pe luna la terapii sa nu mai pun si restul cheltuielilor ca fac ditamai lista aici. Pensia alimentara e doar pentru creșterea copilului dar sănătatea lui nu o include nimeni ? Pot să fac ceva în privința asta ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:11, 21 Septembrie 2020
nu puteti face nimic in privinta asta, decat sa va intelegeti amiabil cu tata si sa il faceti sa plateasca mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara + cheltuieli medicale minor carina2017 carina2017 Buna ziua, Situatia mea este cam asa: am un copil incadrat in grad de handicap accentuat; sunt divortata de tatal copilului, iar acesta ii plateste o pensie ... (vezi toată discuția)
Sunt tată. nu îmi pot exercita autoritatea părintească în fața instituțiilor statului. ce să fac? MaraToaderia20 MaraToaderia20 Sunt tată. Nu îmi pot exercita autoritatea părintească în fața instituțiilor statului. Ce să fac? Sunt tatăl unui minor în vârstă de 5 ani, ... (vezi toată discuția)
Consultanta cornel selaru cornel selaru am divortat de sotie si mi-a fost incredintat minorul cu handicap adik( retard psihic si de limbaj, ADHD).instanta a stabilit ca fosta sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)