avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis

Buna ziua! In data de 22.10.2014 am fost "surprins" de un Logan de politie (MCV), aflati in deplasare(veneau din sens opus), acestia intorcand pe linie continua fara girofar si venind in cele din urma in spatele meu cu girofarul activa. in fine, am oprit asteptang ca agentul constatator sa vina la masina. acesat s-a legitima aducandu-mi la cunostiinta ca am depasit viteza de 103 km/h (specific ca era in localitate Butoiesti MH) eu vazand la ceasul de bord putin sub 90km/h(am specificat si acest aspect impreuna cu detaliul ca agentii de circulatie se aflau in deplasare in momentu stabilirii vitezei mele). Acesta a spus ca pot examina imagiea, dar fiind mai emotionat din cauza ca am permisul doar de 2 luni si este prima data cand ma opreste u echipaj si mai ales in aceasta conjuctura si nestiind ca numarul de inmatriculare trebuie sa fie vizibil nu am dat atentie(eu cred ca nu mi se vedea numarul in proprtii de 60-70%) si cand am cerut a doua oara sa mi se arate imaginea acestia eschivandu-se. acesta a facut un proces verbal cu "piciorul".....un scris ilizibil incercuind(din greseala) cred eu, punctul e(imobilizarea autovehiculului), scrisul aruncat si in alte rubrici, nefacand nici o specificare despre aparatul radar(camera,radar,antena) si multe aspecte. am inteles ca este o marja de eroare cand sunt in mers,. am dreptate? Am sanse de castig? Adaug ca am facut contestatie ajutat de un foarte bun avocat. Multi zic ca am, multi nu! Sunt cam nedumerit...Am ridicat permisul din judetul meu de domiciliu (GORJ) iar acel politist dupa ce m-am mustrat verbal mi-a zis mai pe romaneste "ai semnat ca popa". Imi puteti da niste pareri? Va multumes anticipat!
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 23:40, 15 Noiembrie 2014
La viteza asta, inregistrata video, nu ai sansa de castig, chiar daca ai cel mai bun avocat. Spui ca nu te-a mai oprit politia si ca erai bulversat. Cand sa te opreasca daca abea ai luat permisul. Cred ca si 90 km/h era cam mult pentru un incepator ale sofatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

suspendare permis pentru exces de viteza. crival crival Buna ziua. Intr-o dimineata din decembrie 2019 pe la ora 7 ma deplasam cu autoturismul pe directia Adjud - Onesti si am fost urmarit din spate de un Logan MCV ... (vezi toată discuția)
Contestare suspendare permis radar mobil zhrcnst zhrcnst 02.08.2010 - suspendare permis pt depasire viteza cu 57 KM/h, radar mobil DE 583, directia spre Iasi. Inainte cu 500 m de KM 63 , viteza este restrictionata ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere Pârvu Eduard Pârvu Eduard Buna ziua ! , As avea și eu o mica întrebare , am fost surprins de radarul poliției care era în mișcă venind de pe contrasens cu viteza de 131km/h limita ... (vezi toată discuția)