avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Problemă insolvență - faliment !
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Problemă insolvență - faliment !

Pe parcursul executării contractului , când investiția era terminată în proporție de 98 % ,statul român a introdus un act normativ–restrictiv care a transformat o investiție viabilă cu posibilități reale de implementare și funcționare,(proiectată special pentru ce a fost aprobată),așa cum a fost aprobată de specialiștii Băncii BRD departamentul Investiții Fonduri Europene, FNGCIMM , Guvernul României prin organismul desemnat Agenția pentru Finanțare Investițiilor Rurale (AFIR) fostă Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) și Comisia Europeană prin FEADR, înt-un proiect INUTIL, INEFICIENT-NERENTABIL economic (NAȚIONALIZARE – CONFISCARE –EXPROPRIERE ) (SPOLIERE)! Este normal că până la intrarea în insolvență- faliment nu a fost decât problema de timp.Mai mult,nu putem propune nici un plan de reorganizare ,întrucât actul normativ restrictiv introdus de statul român ,are caracter permanent . Am garantat creditele cu bunurile persoanei juridice dar și-a persoanei fizice (fideiusor) pentru cofinanțarea acestui proiect ! Într-un caz ca acesta pot invoca forța majoră ,imposibilitatea fortuită față de cei înscriși la masa credală ?
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
neamtu 2, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 20:25, 17 Noiembrie 2014
Celebrii gemeni, patronii Grupului European Drinks au ,,rezolvat" la Washington o chestie pe undeva asemanatoare cu a d-voastra. Poate va foloseste

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
DlGoe, utilizator
E și nu e ! Problema e mai complexă ! Guvernul României și Comisia Europeană au aprobat proiectul ! Statul român nu avea voie să introducă actul normativ restrictiv chiar dacă e adoptat din motive imperative de interes public major, inclusiv din raţiuni de ordin social sau economic! Statul membru trebuia să ia prealabil toate măsurile compensatorii necesare !
În astfel de condiții restrictive, afacerea a devenit INEFICIENTĂ – NEPROFITABILĂ și luând forma unei NAȚIONALIZĂRI - CONFISCĂRI ( EXPROPRIERE INDIRECTĂ în cutuma internațională), care este licită atunci când este efectuată în interes public, este nediscriminatorie și sunt acordate despăgubiri imediate, în absența despăgubirilor imediate reprezentând o SPOLIERE ! ( ÎNȘELĂCIUNE , JAF, ABUZ ) .
Art 44 alin 3 Constituția României :
nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii,cu dreaptă și prealabilă despăgubire.
La European Drinks ,au fost retrase facilitățile acordate zonei defavorizate unde au investit ! Firma a putut să-și continue activitatea ,dar cu cheltuieli mai mari și venituri mai mici !La mine e altceva ! Efectiv au interzis activitatea pentru care am fost aprobat ! Comisia Europeană a cerut României să prezinte înainte de a aplica acest act normativ restrictiv toate măsurile compensatorii pe care le-a luat !!!!
Sa incerc sa dau de adresa casei de avocatura care i-a reprezentat pe gemenii ? Astia miros un-doi daca-i rost de bani.
Mulțumesc ! Dacă aveți posibilitatea ,vorba românului : rămân dator toată viața ! și așa rămâne !

Alte discuții în legătură

Expropiere sau spoliere ? neamtu 2 neamtu 2 În anul 2009 mi-a fost aprobat de autoritățile române și de Comisia Europeană un proiect cu fonduri europene . Fiind vorba de o pensiune în Delta ... (vezi toată discuția)
Inselaciune in contract? statul trebuie să răspundă penal? neamtu 2 neamtu 2 In anul 2009 am semnat un proiect cu fondurii europene prin programul PNDR ! În acest contract contract Guvernul României cât și Comisia Europeană s-au ... (vezi toată discuția)
Ziua europeana a concurentei si competitivitatii in romania – ed. iv dumitru2000 dumitru2000 Am gasit pe net urmatorul anunt intersant: "ZIUA EUROPEANA a CONCURENTEI si COMPETITIVITATII in Romania – ed. IV Palatul Parlamentului, 6 Noiembrie ... (vezi toată discuția)