avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accesiune

am cumparat un teren in 1999 pe care am facut un bloc de 4 nivele locuibile ( mezanin, 1, 2, si mansarda) fara autorizatie
am terminat constructia acum iat puz-ul permite doar p+1

ma intereseaza cu cine ma judec sa intru in legalitate si care-i legea aplicabila vechiul sau noul cod civil
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
ContSters336366, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:20, 18 Noiembrie 2014
... wow... ce curaj... sa construiti ditamai blocul fara autorizatie!!!


... in principiu, ar trebui sa va judecati cu cine trebuie sa va emita autorizatia... dar, sincer , eu nu prea vad sa reusiti!

este evident ca se aplica procedura civila aflata in vigoare la momentul deschiderii procesului; iar in ceea ce priveste codul civil, in functie de temeiul de drept pe care va intemeiati cererea se stabileste si aplicabilitatea legii... datele dvs. sunt extrem de sumare. Probabil ca tot pe prevederile noului cod civil veti merge.
dati in judecata consiliul local sa modifice puz-ul....sincer nu cred sa reusiti nimic ca sa intrati in legalitate...daca puz-ul permite doar p+1, cum credeti ca o sa obtineti autorizatie de constructie pt. mezanin+1+2+ mansarda?
Ati reusit sa intabulati astfel cladirea?De aceea va trebuie autorizatie, pentru a putea efectua cadastru si vinde?De regula legea nu este retroactiva si nu se aplica dispozitii unterioare .In cazul dvs. puteti dovedi ca ati ridicat constructia in 1999, exista rol sau nu aveti nici un fel de act?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate solicita oprirea modificarii puz-ului? maria_carmen maria_carmen In perioada 2008 – 2013 s-au construit, pe zona Complexului Rezidential unde locuiesc, 7 case si 4 blocuri. Autorizatiile de construie pt case sunt P + 2E ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre casa si constructia unui bloc nou? modelbv24 modelbv24 Buna ziua. Referitor la subiectul dvs. as avea si eu o intrebare. Ce pot face daca langa casa mea se amenajeaza deja santierul pentru constructia a unui bloc ... (vezi toată discuția)
Construcție bloc lângă casă. ce condiții trebuie să se respecte? Îmi va fi umbrită aproape toată proprietatea alex.anca alex.anca buna ziua. Stau la casa in Suceava in zona de case. Acum aproximativ un an un dezvoltator imobiliar mi-a cerut aprobarea constructiei unui bloc P+2+M pe ... (vezi toată discuția)