am cumparat un teren in 1999 pe care am facut un bloc de 4 nivele locuibile ( mezanin, 1, 2, si mansarda) fara autorizatie
am terminat constructia acum iat puz-ul permite doar p+1
ma intereseaza cu cine ma judec sa intru in legalitate si care-i legea aplicabila vechiul sau noul cod civil
... wow... ce curaj... sa construiti ditamai blocul fara autorizatie!!!
... in principiu, ar trebui sa va judecati cu cine trebuie sa va emita autorizatia... dar, sincer , eu nu prea vad sa reusiti!
este evident ca se aplica procedura civila aflata in vigoare la momentul deschiderii procesului; iar in ceea ce priveste codul civil, in functie de temeiul de drept pe care va intemeiati cererea se stabileste si aplicabilitatea legii... datele dvs. sunt extrem de sumare. Probabil ca tot pe prevederile noului cod civil veti merge.
dati in judecata consiliul local sa modifice puz-ul....sincer nu cred sa reusiti nimic ca sa intrati in legalitate...daca puz-ul permite doar p+1, cum credeti ca o sa obtineti autorizatie de constructie pt. mezanin+1+2+ mansarda?
Ati reusit sa intabulati astfel cladirea?De aceea va trebuie autorizatie, pentru a putea efectua cadastru si vinde?De regula legea nu este retroactiva si nu se aplica dispozitii unterioare .In cazul dvs. puteti dovedi ca ati ridicat constructia in 1999, exista rol sau nu aveti nici un fel de act?