Daca vreau sa fac succesiunea pentru un loc de veci, pe care este executata o cripta, concesioinat inca din anii 70 si unde sunt ingropati membri ai familiei mele, detin certificatul de concesiune pe numele defunctului, dar nu mai detin acte doveditoare pentru executarea constructiei, din anii 70 de cand a fost construita cripta. Este vreo problema ? certificatul de concesiune este suficient ? ce trebuie sa fac ?
Multumesc !
Si la notariat mi se cere o adeverinta de valoare a criptei, pe care o iau de la cimitir ? Sau nu e nevoie ? Depinde de la notar la notar ? Adica, in certificatul de mostenitor se precizeaza ca pe locul respectiv este construita o cripta, sau nu ? (Practic, nu e mare lucru, o groapa betonata cu trei locuri suprapuse, si un monument funerar modest, din piatra). La cimitior am vazut ca exista niste cereri tip pentru preschimbarea certificatului de concesiune, si acolo e o rupbrica unde scrie de autorizatie de construire sau alte acte care sa doivedeasca constructia. Sper sa nu imi ceara asa ceva, e imposibil sa reconstitui, lucrarea a fost facuta in anii 70. Poate cel mult cu martori.
Cei de la cimitir au obligativitatea de a va elibera un nou act de concesiune pe baza caruia se face succesiunea, mie asa mi sa spus de la cimitir" inainte sa nergti la notar pt succesiune veniti sa va dam noul act de concesiune"
mie asa mi-a spus de la cimitir ca imi dau o adeverinta pt a merge la notariat ca fara ea nu pot face succesiunea si da probabil apoi elibereaza contractul de cesiune, si oricum ar fi tot cei de la cimitir au documentele despre cripta.