avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru succesiune cripta imi trebuie acte doveditoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru succesiune cripta imi trebuie acte doveditoare ale constructiei de acum 40 de ani ?

Buna ziua,

Daca vreau sa fac succesiunea pentru un loc de veci, pe care este executata o cripta, concesioinat inca din anii 70 si unde sunt ingropati membri ai familiei mele, detin certificatul de concesiune pe numele defunctului, dar nu mai detin acte doveditoare pentru executarea constructiei, din anii 70 de cand a fost construita cripta. Este vreo problema ? certificatul de concesiune este suficient ? ce trebuie sa fac ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Vranceanud , utilizator 16:58, 17 Noiembrie 2014
Este suficient numai contractul de concesiune
Multumesc !
Si la notariat mi se cere o adeverinta de valoare a criptei, pe care o iau de la cimitir ? Sau nu e nevoie ? Depinde de la notar la notar ? Adica, in certificatul de mostenitor se precizeaza ca pe locul respectiv este construita o cripta, sau nu ? (Practic, nu e mare lucru, o groapa betonata cu trei locuri suprapuse, si un monument funerar modest, din piatra). La cimitior am vazut ca exista niste cereri tip pentru preschimbarea certificatului de concesiune, si acolo e o rupbrica unde scrie de autorizatie de construire sau alte acte care sa doivedeasca constructia. Sper sa nu imi ceara asa ceva, e imposibil sa reconstitui, lucrarea a fost facuta in anii 70. Poate cel mult cu martori.
Cei de la cimitir au obligativitatea de a va elibera un nou act de concesiune pe baza caruia se face succesiunea, mie asa mi sa spus de la cimitir" inainte sa nergti la notar pt succesiune veniti sa va dam noul act de concesiune"
Nu, dimpotriva, pe baza actului de succesiune se elibereaza noul act de concesiune.
mie asa mi-a spus de la cimitir ca imi dau o adeverinta pt a merge la notariat ca fara ea nu pot face succesiunea si da probabil apoi elibereaza contractul de cesiune, si oricum ar fi tot cei de la cimitir au documentele despre cripta.

Alte discuții în legătură

Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un loc de veci roxana2008 roxana2008 Sânt in fază avansată cu dezbaterea succesiunii după soțul meu .Am pus deja in vânzare un loc de veci care este pe numele soțului. Am deja o ofertă, ... (vezi toată discuția)
Transformare loc concesiune pe 7 ani in loc de veci - dovada legatura rudenie issy issy Buna ziua, bunica a decedat acum un an si iubitul meu a fost cel care a fost la cimitir pt a solicita o groapa, sapatul ei si tot si ce mai trebuie intr-o ... (vezi toată discuția)