avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat pensionar

Buna ziua,

Unei persoane care la data de 26.10.2014 a indeplinit cumulativ conditiile de varsta standard si stagiul minim de cotizare i s-a incetat contractul de munca, iar incepand cu urmatoarea zi i s-a incheiat un nou contract in aceleasi conditii, ca pensionar. Va rog sa imi spuneti daca aceasta procedura este corecta si daca nu cum trebuia realizata corect. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 17 Noiembrie 2014
Buna ziua,
Incetarea contractului trebuia sa o faceti abia in momentul in care omul venea cu decizia de pensionare,dvs .trebuia sa faceti doar propunere pentru pensionare la limita de varsta la data cand omul implinea conditiile standard de pensionare in adeverinta de vechime ,pentru ca omul sa isi poata depune dosarul la casa de pensii si toata aceasta perioada pana la intrarea in posesie a deciziei de pensionare el ramane salariatul dvs.Pe urma in baza deciziei puteti face incetarea contractului de munca si apoi un alt contract de munca ca si pensionar.
Este corecta procedura urmata de dvs.

Codul Muncii la art.56 alin.1 lit.c prevede ca, c.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a varstei standard de pensionare si a stagiului minim de cotizare.

Incetarea c.i.m. la data comunicarii deciziei de pensionare nu are loc in cazul penisonarii la limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare pensionar comoserv comoserv Salariatul aduce decizia de pensionare pentru limita de varsta. Doresc sa-l reangajez,trebuie sa-i incetez contractul si sa-i fac altul? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit ... necula_calita necula_calita Buna ziua. Va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , am un termen in care sa anunt angajatorul de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua după ieșirea la pensie de limita de vârstă (35+5ani) ... Aldea Mariana Aldea Mariana Bună ziua după ieșirea la pensie de limita de vârstă (35+5ani) vechime pot lucra în continuare? Po lua și pensie și salariu? (vezi toată discuția)