avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Doresc sa aflu care este forma legala sau daca exista vre-o varianta prin care sa beneficieze de indemnizatie crestere copil fara sa aiba un loc de munca sau PFA.
Stiu ca ezista posibilitatea de a plati asigurarea sociala si pansi indiferent daca are un loc de munca sau nu, In cazul indemnizatiei, se poate plati vre-o taxa pe perioada in care nu lucreaza?
Pina acum a lucrat cu 6 ore la o firma, dar a incetat contractul individual de munca. Ca s anu aiba intrerupere poate plati undeva? sau trebuie neaparat sa aiba un loc de munca sau PFA, sau alte venituri impozabile...?

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Redman , utilizator 14:12, 17 Noiembrie 2014
1. Plata impozitelor pe venituri si a contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu are nici o relevanta si nu este o conditie obligatorie pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. Nu conteaza daca ati lucrat cu timp normal de 8 ore pe zi sau mai putin.
Multumesc pentru clarificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil? cez177 cez177 Buna ziua! Am si eu o intrebare la calcularea indemnizatie de crestere de copil se iau in calcul veniturile pe ultimele 12 luni lucrate. Problema mea este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil giulia07 giulia07 Buna ziua! As dori sa aflu de ce vechime in munca(sau ce perioada lucrata) are nevoie o viitoare mamica pentru a beneficia de acea indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)
Ccc îndemnizaţie pentru copii şi pensia. aahoy aahoy Bună ziua! Aş vrea să întreb, că dacă nu am găsit muncă dar am plătit taxa de pensie fără întrerupere la Casa Judeţeană de Pensii pot ... (vezi toată discuția)