avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 175/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 175/2010

Buna ziua , sunt proprietara unui apartament cu datorii la penalitati , mentionez ca din septembrie 2013 sunt cu plata cotelor de intretinere la zi ,am ramas cu o datorie de 3500 lei penalitati ,pe data de 19 august am facut o cerere de esalonare a datoriei pe un termen de 12 luni la care n-am primit inca raspuns ulterior am facut 2 cereri de revenire la cererea din 19 august ,dar tot nu am primit raspuns.In data de 11.11.2014 s-a sistat furnizarea de apa rece catre apartamentul meu,va rog sa-mi spuneti daca este legala masura luata de asco.de prop. ,tin sa mentionez ca asoc. de prop. este cu plata facturilor la zi si nu are penalitati la furnizorii de utilitati.In momentul de fata suntem 3 persoane din care 2 au servici si avem un venit de 1500 lei se poate invoca legea 175/2010?
Cel mai recent răspuns: ceau , utilizator 18:45, 18 Noiembrie 2014
Legea nu mai este in vigoare. Daca dvs nu va platiti utilitatile cine sa le plateasaca? Sunt consumurile dvs. Asociatia de proprietari este constituita ca sa administreze si sa repare proprietatea comuna ne este institutie de credit.
Situatia trebuie clarificata. Este bine ca ati initiat o actiune de esalonare a debitului, iar niste oameni seriosi (cond. asociatiei) nu prea dau dovada de spirit practic - adica, pana acum ar fi intrat in "casa" asociatiei 400-500 lei.
in fine, eu zic sa mergeti sa vorbiti fata in fata cu presedintele as. prop. care, sigur nu are cum sa va raspunda direct la solicitarea dvs. deoarece aceste chestiuni trebuiesc in prima sedinta a com. executiv.
Pe de alta parte, o suma de 3500 lei re-re-re-esalonata, poate crea o multime de greutati in activitatea as. prop., insa un raspuns trebuia sa primiti, chiar din luna august...

Vi s-a spus mai sus ca legea despre care ati intrebat nu mai este in vigoare.
deea809 a scris:
..pe data de 19 august am facut o cerere de esalonare a datoriei pe un termen de 12 luni la care n-am primit inca raspuns ulterior am facut 2 cereri de revenire la cererea din 19 august ,dar tot nu am primit raspuns.

Daca esalonati suma de 3500 lei si o platiti in 12 luni asta inseamna 300 lei/luna. Din data de 19 august pana acum ati platit lunar intretinerea pe fiecare luna la zi si suplimentar cei 300 lei din restanta?
Daca ati platit, continuati. Daca nu ati platit nu e bine.

Da intretinerea este platita la zi,iar la cererea mea am primit un raspuns VERBAL negativ in urma cu o saptamana si intre timp mi s-a oprit furnizarea apei de catre asoc. de prop. adica in momentul de fata nu am nici o sursa de apa si sunt nevoita sa cumpar apa plata din comert pentru igiena personala,toaleta etc. iar acum nu mai am posibilitatea sa platesc suma de 300 lei /luna deoarece sunt nevoita sa cumpar apa.
Va descurcati cumva. Luati un credit. Carati apa de la izvor sau mutati va la casa unde puteti sa luati apa din alta parte. Asa e la comun. Consumati platiti. Nu consumati nu platiti. Cine vreti sa va plateasac datoriile? Cred ca ceilalti proprietari nu vor vrea sa va achite datoriile dvs.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
ceau, utilizator

Alte discuții în legătură

Restante-in ce conditii asociatia poate da in judecata? lia_lia lia_lia Buna seara! Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde in ce conditii Asociatia de Proprietari poate da in judecata o persoana care a acumulat restante ... (vezi toată discuția)
Radet ianasi elena ianasi elena Buna ziua! La Radet avem in sold penalitati din anii trecuti drept pentru care am fost nevoiti sa facem esalonare in vara pentru deblindare apa ... (vezi toată discuția)
Proprire pensie si blocare cont pentru plata cheltuielilor de intretinere matileank matileank In 2011 luna octombrie am fost dat in judecata pt plata sumei de 3900 lei cheltuieli de intretinere. decizia instantei a fost sa platesc suma in 30 de zile, ... (vezi toată discuția)