avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort cu elemente de extraneitate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort cu elemente de extraneitate

Buna ziua,
Locuim in strainatade din 2001. Suntem casatoriti din 2005 si nu am avut niciodata domiciliul comun in Romania. Avem doi copii 3si 5 ani. In 2012, in urma unor probleme am hotarat sa divortam. Dupa sfatul unui avocat local am depus cererea in Romania. Nu stiam ca as fi putut sa fac cererea aici. In acest moment procesul e pe rol, dupa ce s-a facut ancheta sociala la locuintele noastre respective din strainatate. Pot sa cer in acest moment o exceptie de competenta internationala pt ca procesul sa fie intrerupt si sa il reiau aici?
Va multumesc,
O zi buna
Cel mai recent răspuns: alphonse , utilizator 23:44, 25 Noiembrie 2014
Daca reclamantul nu se prezinta, sau reprezentantul legal, se suspenda oricum. De asemenea, puteti face cerere de renuntare, personal sau printr-un inscris autentic.
Probabil ca nu am fost clar, eu am depus divortul, sotia a facut cerere reconventionala, si doar eu as vrea sa se opreasca.
Nu ajunge vointa dv.
Totusi, de ce nu discutati sa mergeti la un notar odata cand veniti amandoi in tara?
Ar fi fost de acord sa mergem la un avocat, cu conditia sa ii acord maximul din ce prevede legea in toate privintele, de la pensia alimentara pentru copii, la dreptul de vizita: de sambata dimineata pana duminica seara, etc. Cere chiar si custodia unica, nu stiu de ce. Nu m-ar deranja divortul in tara, dar incepe sa imi fie frica pt ca aud tot felul de anomalii, de la tati care isi pierd custodia, la pensii alimentare astronomice pentru noi cei care traim in strainatate si unde chiria iti inghite jumatate din venit. Daca sunt pus in situatia sa platesc pensia alimentara de 33% din venit, ca sa pot inchiria un apartament in care sa ii pot primi ar trebui sa locuiesc la mai bine de o ora de locul de munca, si asta ca sa ii pot primi sa doarma doua zile pa luna...nCand am facut cererea am citit ca e dupa nevoile celui care o cere si posibilitatile celui care o da, dar cum stabileste un judecator roman lucrurile astea? Si din cate aflu ii intereseaza doar salariul si atat. In plus, alocatiile pentru copii aici sunt de aproape 1000 de euro pt doi copii si se pare ca astia nici nu sunt luati in considerare in nici un fel. Daca vreau sa discut orice subiect cu ea, imi da cu :daca vrei sa platesti mai putin n-ai decat sa te intorci in tara, ca eu lupt pt drepturile copiilor. Nici nu mai ai ce sa ii spui.
Depinde de aparari, nu cere nimeni ce sa aduca partile ca dovezi, doar partile insele apreciaza sa aduca x sau y dovada.
Daca un parinte nu aduce dovezi despre chiria sau intretinerea sa, atunci nu e vina judelui, a sistemului sau a partii adverse.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara veronika82 veronika82 Eu si sotul meu suntem casatoriti in Romania din 2011,traim in Spania, avem un copil de 4 ani si as vrea sa inaintez cererea de divort pt abandon familial si ... (vezi toată discuția)
Drept civil turc,divort paulaanca paulaanca buna.va rog sa-mi dati o solutie privind divortul dintre doi cetateni de origine turca. el locuieste in romania, ea in turcia,sunt casatoriti de 12 ani si nu ... (vezi toată discuția)
Divort in strainatate lenacov lenacov Buna seara As avea nevoie de o lamurire in urmatoarea situatie: Eu si sotul (roman) meu( inça) ne-am casatorit prin intermediul ambasadei Romaniei in ... (vezi toată discuția)