avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul unui imobil ipotecat-
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul unui imobil ipotecat-

Dorim( si eu si fostul meu sot) partajul voluntar al unei case ipotecate la banca pe o valoare mare.
Sotul meu imi va plati ce mi se cuvine( ne-am inteles asupra sumei) dar doreste sa ii raman codebitor la credit pentru 6 luni.
Pentru a primi banii acum pot face doar o Promisiune de partaj voluntar la notariat care sa se finalizeze in momentul in care ma scoate din relatia de codebitor?
Incerc sa ma asigur ca nu raman datoare la un credit (in cazul in care nu mai poate plati) fara macar a fi proprietar pe jumatate.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:57, 2 Iunie 2009
Puteti face o tranzactie in care sotul sa ii revina imobilul iar dv. sulta in bani, cu specificatiunea ca pe viitor mcreditul va fi achitat de fostul sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - credit prima casa Rikidone79 Rikidone79 Sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima casa\\". Eu sunt titularul creditului, iar ... (vezi toată discuția)
Partaj - unul din soti a ramas in actele de ipoteca bebibebo bebibebo A divortat de sotie acum 3 ani, cand s-a pronuntat si actiunea de partaj. Sotii au avut o intelegere intre ei, ea a ramas cu casa si tot ce era in ea, ... (vezi toată discuția)
Sfaturi solutionare partaj MMoniq MMoniq De curand am divortat (copilul a ramas in custodia mea) si urmeaza sa trec printr-un proces de partaj pentru a-mi recupera bunurile cumparate din veniturile ... (vezi toată discuția)