avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care este diferenta intre ajutor asistent personal si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care este diferenta intre ajutor asistent personal si de insotitor

Spunetimi va rog care este diferenta intre ajutor asistent personal si de insotitor pentru o persoana cu probleme grave de sanatate. Sotia sa are grija de el si doreste sa ia ajutorul de insotitor dar nu stie ce sa ceara. Dinsul are parchinson si pareza picior drept. :((
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:06, 20 Noiembrie 2014
Vreti sa spuneti diferenta dintre salariu asistent personal si indemnizatie de insotitor.
Acum cred ca diferenta este clara : in primul caz este vorba despre un salariu, care include toate darile legale catre stat (inclusiv cotizatia la pensie si sanatate), iar in cel de-al doilea caz este vorba despre o indemnizatie (zisa si ajutor, in termen popular). Solicitati salariul.
E diferenta de venit? Il doreste pe cel care nu implica multe hirtogarii !
NU este diferenta de venit net, dar este diferenta de alte beneficii, cum ar fi asigurare, pensie, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)
Cum se obtine indemnizatia de insotitor? rosica rosica BUNA,VA ROG FITI AMABILI SI SPUNETI MI DACA BUNICUL MEU CARE ARE PARKINSON,SI ESTE OPERAT,FACE PE EL,POATE BENEFICIA DE INSOTITOR?ASTEPT RAS.DACA DA CE ACTE ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)