avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt energie electrica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt energie electrica

Buna ziua,

Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns pentru urmatoarea situatie. Tatal meu locuieste intr-o casa cumparata in perioada comunismului cu o chitanta de mana. Pana in acest moment, nu au reusit nici macar sa faca inscrierea pe rol a acestei case. El are un handicap nedocumentat, astfel incat nu are nici o forma de venit.

Contractul pentru curent era facut pe numele proprietarului din acte (care acum nu este de gasit) si casa a fost deconectata pentru neplata, prin scoaterea contoarului. Cu toate acestea, angajatii electrica, in timpul deconectarii, s-au oferit sa ii lege firele "pe direct" in schimbul sumei de 100 de lei.

Intre timp, datoria originala catre furnizor (cea pentru care a fost deconectat) a fost trimisa la un recuperator. Eu am platit datoria in full recuperatorului si am incercat refacerea contractului, insa nu am reusit, din cauza faptului ca nu exista acte de proprietate.

Daca reuseam sa il inscriu pe tatal meu in ROL-ul casei, puteam face un contract temporar, de cateva luni (3 sau 6 daca nu ma insel) dupa care sa furnizez actele pe care (pe care oricum nu le pot obtine in acest interval).

Eu locuiesc in acest imobil (pentru a il ajuta pe tatal meu) de 2 ani de zile.

Intrebarile pe care le am: Ce se intampla daca vine un control? Care sunt riscurile la care ne supunem? Exista vreo modalitate prin care in situatia data sa pot face totusi un contract la curent, pe perioada nedeterminata? Mentionez ca nu imi permit costurile unui proces de uzucapiune.

Va multumesc pentru atentie.
Cel mai recent răspuns: CatalinCD , utilizator 12:57, 20 Noiembrie 2014
Stimate utilizator25... afirmati:
,,Intre timp, datoria originala catre furnizor (cea pentru care a fost deconectat) a fost trimisa la un recuperator. Eu am platit datoria in full recuperatorului si am incercat refacerea contractului, insa nu am reusit, din cauza faptului ca nu exista acte de proprietate."
- din cele de mai sus inteleg ca in acest moment nu mai aveti dumneavoastra (adica tatal domniei voastre si in speta titularul de contract "momentan disparut") nici o datorie catre societatea de furnizare a energiei electrice. Din cate inteleg aceasta datorie urmata de debransare va apartine atat dumneavoastra care citez:
"Eu locuiesc in acest imobil (pentru a il ajuta pe tatal meu) de 2 ani de zile."
cat si tatalui dumneavoastra si ati ajuns in aceasta situatie locuind acolo si avand acces la contoar ! Doi ani de zile ati avut grija de tatal dumneavoastra dar nu v-a interesat cum se "invarte contoarul" si cine va plateste ce consumati !!! NU vi se pare ceva neconform cu cele afirmate de domnia voastra ? Mie DA !
Sincer sa fiu povestea dumneavoastra mi se pare un pic mai mult cusuta cu ata alba ! Dar revenind la speta...
Nu cred ca un furnizor de energie electrica va poate incheia un contract din moment ce relatia furnizor titular de contract a incetat iar dumneavoastra nu aduceti un act doveditor prin care sa aratati ca sunteti "agreat" de catre titularul actului de proprietate pentru a face acest lucru ! Actul de identitate are valabilitate limitata daca nu chiar nula vizavi de aceasta speta. Este vina domniei voastre care v-ati ingrijit tatal locuind acolo si ignorand ce se "consuma" !
Nu va ramane decat optiunea sa va adresati justitiei si sa dovediti ca respectiva "chitanta de mana" este autentica si sa va permita transferarea dreptului de proprietate catre tatal domniei voastre.
Si ca sa mai adaug ceva care mi se pare total in afara uzantelor ca sa nu zic dubios va rog sa recititi ce ati scris mai jos:
"De asemenea, avand in vedere ca doar tatal meu are un buletin provizioriu pe adresa (eu am buletin normal pe o alta adresa)
Eu inteleg fie ca tatal domniei voastre are o viza de flotant din moment ce considerati "anormal" buletinul dansului si "normal" al domniei voastre. Iar viza de flotant se pune pe durata limitata (cititi legea)...asa ca titularul de contract era inca prezent cand dumneavoastra erati acolo si va ingrijeati tatal....sau poate nu v-ati exprimat corect iar tatal dumneavoastra are act de identitate perfect legal intocmit in prezenta titularului titlului de proprietate iar tatal dumneavoastra la acea data avea peste 55 de ani.
Si inca o rugaminte: daca ati fost contactat de catre cineva si vi s-au cerut bani sau bunuri pentru a beneficia de anumite servicii sau facilitati este de recomandat sa va adresati politiei ! Nu cred ca sensibilizati pe cineva afirmand astfel de lucruri vizavi de cazul domniei voastre. Si in alta ordine de idei daca nu va rezolvati problema si vi se instaleaza un contoar ce credeti ca intrebari isi vor pune autoritatile vizavi de acest fapt ?
Pentru inceput cereti ENEL sa va furnizeze ''curent de santier'' pana va rezolvati problema actelor pentru casa.
Energie electrica in regim " Organizare de santier " se obtine pe baza Autorizatiei de Constructie...
Ma indoiesc ca Domnul sau tatal dansului au sau vor sa obtina AC...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile ... Tahan Tahan Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile au ramas tot pe numele meu. Au trecut de atunci 7 luni de zile de cand am vandut acel ... (vezi toată discuția)
Obligatie preluare contract curent la cumpararea unei proprietati gabivoch gabivoch Buna seara, Am cumparat acum aproape 1 an un teren de 260 mp cu o constructie pe el, cladirea fiind aproape prabusita. Acest teren a fost parte a unui teren ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune 30 de ani cara27_4u cara27_4u buna ziua.... tatal meu vrea sa isi faca acte de proprietar pe casa care a cumparat-o in 1978 cu o chitanta de mana facuta intre el si fostul proprietar (ca sa ... (vezi toată discuția)