Buna ziua ! am si eu o problema . Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la o intrebare.
Am o cunostiinta care , in urma cu un an, a donat un apartament unei nepoate minore . Acest lucru s-a putut face cu acordul fostului sot , ca o hotarare de comun acord , in loc sa se faca partaj judiciar pe respectivul imobil. Persoana respectiva avea si un credit la o banca, fara ca respectivul imobil sa fie pus gaj. Dupa un timp nu s-a mai putut plati ratele. D-na, cu putin timp in urma, a primit titlu executoriu pe apartamentul donat . Intrebarea este , mai poate imobilul sa fie executat silit? Va multumesc!
Trebuie sa se ceara intai revocarea donatiei, apoi daca numai d-na e debitor al bancii, creditorul trebuie sa ceara si partajul bunului.
In acest moment, nepoata e proprietar si imobilul nu poate fi vandut.
E in interesul d-nei sa ajunga la o intelegere de plata pt a nu sea junge la proces. Aceste costuri, tot dansa le va suporta in final.
Multumesc! Rectific. Defapt a primit titlu executoriu ,nu pe apartament explicit, ci pe bunuri mobile si imobile pe care le are in proprietate. D-na nu prea mai are in proprietate nimic,adica bunuri mobile si imobile. Va rog trimitere la o lege ceva. Multumesc
Titlul executoriu e contractul de credit sau hotararea judecatoresca, ala se cheama titlu.
Si dansa nu are deocamdata bunuri care sa fie executate, unde e problema ?
Daca se afla de donatie, probabil ca se va cere revocarea ei.
Vreti trimitere la lege, cititi codul civil si pe cel de procedura si cautati ce va intereseaza ca nu imi dau seama ce vreti .
Executare silita
anymicu
Va rog sa ma ajutati in legatura cu evitarea executarii silite pentru un credit de nevoi personale in valoare de 16000 lei, pe care l-am contractat in 2009 la ... (vezi toată discuția)