Am o intrebare referitoare la procedura de divort intre mine, persoana cu dubla nationalitate romana/olandeza, si sotul olandez.
Domiciliul comun este in Olanda de peste 11 ani, casatoria s-a incheiat pe teritoriul Romaniei si a fost transcrisa binenteles in Olanda, nu exista copiii si avem un contract prenumtial foarte clar in ceea ce priveste proprietatile fiecaruia.
Am inteles ca eu pot initia procedura de divort in Romania, ceea ce intentionez sa fac dar, chiar daca nu avem nici un fel de proprietati de impartit, ramane deschisa problema pensiei pe care el potrivit legilor olandeze trebuie sa mi-o plateasca.
Cum se poate rezolva aceasta problema in viziunea Avocatului Roman?
Cu multumiri si o zi buna tuturor!
In viziunea avocatului roman se poate rezolva cu legile olandeze. :D
Modalitatea clara e... neclara, trebuie vazut contractul, legea aplicabila, daca se face derogare sau intelegere pe instanta competenta si lege etc.
Nu va puteti intelege pe aceste aspecte?
pentru a se aplica legea olandeza privind acordarea pensiei de intretinere de catre sotul dvs., tb sa intentati actiune de divort in Olanda . oricum avand in vedere ca domiciliul comun este in Olanda, legea aplicabila este cea olandeza in acest caz.
dvs puteti investi instantele din Roamania cu actiunea de divort doar daca aveti resedinta pe teritoriul Romaniei , de cel putin 6 luni de zile .
iar potrivit legilor romane, pensia de intretinere se poate acorda de catre unul din soti celuilalt sot, daca casatoria partilor a durat cel putin 20 de ani .
Divort ro-nl
snoo
sunt cetatean roman casatorita de un an si 3 luni cu un cetatean olandez
in cazul unui divort am aflat ca se aplica legea olandeza
cum ma pot documenta ce ... (vezi toată discuția)