avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Penalizare compania de autostrazi executare
Discuție deschisă în Executare silită

Penalizare compania de autostrazi executare

buna ziua,

am primit un plic de la tribunal in legatura cu executare silita pentru neplata tarifului de penalizare pt rovinieta, situatia descrisa si aici:

[ link extern ]

banuiesc ca e vorba de penalizarea de 28euro pt ca amenda am platit-o

ce fac in continuare, sau cum aflu cat am de plata in total, penalizarea si onorariu executor ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: slx , utilizator 05:44, 10 Decembrie 2014
Nu este chiar cum spune dl av Cuculis legat de onorariul executorului :
"Adrian Cuculis, avocat: "Constitutia Romaniei prevede in articolul 15 ca se va aplica cu prioritate legea mai favorabila, iar in 2014 legea mai favorabila chair pentru acea amenda luata in 2011 este, evident, modificarea din 2012 care abroga acel tarif de despagubire. Trebuie sa aiba mare grija, fiindca va avea doar un termen de doar 5 zile sa conteste actele de executare implicit procesul verbal de cheltuieli si aici trebuie sa spunem ca pentru un tarif de despagubire de 28 de euro va achita un onorariu de executor de 500 de euro."

Totusi, onorariul executorului este de aprox 450 lei, in conditiile in care cei 28 euro reprezinta la un curs de 4.5 lei / euro aprox 130 lei ... cam mult dupa umila mea parere.

Aveti un noroc fantastic !
Dvs ati comis "fapta" in 2011, iar din iulie 2012 "despagubirea" de 28 euro a fost abrogata.

Iata raspunsul unei doamne (consilier juridic) legat de o problema identica cu a dvs :

"Ca urmare a abrogarii dispozitiilor legale care instituiau obligatia achitarii tarifului de despagubire - suplimentar fata de obligatia de plata a amenzii pentru utilizarea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care nu s-a achizitionat rovinieta – s-a instituit o norma legala mai favorabila, intervenita in domeniul contraventional, conforma prevederilor art. 15 alin (2) din Constitutia Romaniei.
In acest context intervine aplicarea legii contraventionale mai favorabile in conformitate cu art 12 alin 2 din OG nr 2/2001 si art. 15 alin 2 Constitutia Romaniei.
De asemenea, prin Decizia nr. 228/2007 Curtea Constitutionala a stabilit faptul ca legea mai favorabila se aplica retroactiv daca succesiunea de legi a intervenit intre momentul comiterii contraventiei si momentul executarii integrale a sanctiunii.
Prin urmare, asa cum a statuat si Curtea Constitutionala, dacă printr-un act normativ fapta nu mai este considerată contraventie, ea nu se mai sanctioneaza, chiar daca a fost săvarsita inainte de data intrarii in vigoare a noului act normativ. Aceste prevederi au ca obiect dezincriminarea cu titlu general a faptelor savarsite si produc efecte pentru viitor incepand cu momentul intrarii in vigoare a actului normativ nou si, prin urmare, efectele care s-au produs sub imperiul actului normativ anterior inceteaza de la data aparitiei noului act normativ.
Astfel, prin intrarea în vigoare a legii care nu mai prevede fapta drept contraventie, sanctiunile contraventionale nu se mai aplica, iar în cazul celor aplicate, dar aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a noii legi, sancţiunile nu se mai execută.
".
Rog a se vedea www.avocatnet.ro/content/for...

Formulati contestatie cat mai repede posibil !
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
cristi111us, utilizator
Va multumesc pentru raspuns

un rezumat am gasit si aici

tarifilegal.blogspot.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executara silita de catre cnadnr pentru o amenda din 2011 markustafful markustafful Buna ziua,astazi am primit in cutia postala un plic de la BIROUL EXECUTORULUI JUDECATORESC............... In temeiul dispozitiilor prevazute de art 667 cod ... (vezi toată discuția)
Executare silita tarif rovinieta 28 euro leorot leorot Buna ziua, Asa cum au mai patit-o si altii, mi se intampla si mie - acum 4 zile am primit o somatie de la un executor judecatoresc pentru plata sumei de 28 ... (vezi toată discuția)
Rovinieta-contestatie rona_d rona_d Buna ziua! In ce masura pot cere anularea unei amenzi pentru lipsa rovinieta din 2013, daca abia am aflat de ea, primind prin posta o somatie si un titlu ... (vezi toată discuția)