avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executara silita de catre CNADNR pentru o amenda din ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executara silita de catre CNADNR pentru o amenda din 2011

Buna ziua,astazi am primit in cutia postala un plic de la BIROUL EXECUTORULUI JUDECATORESC...............

In temeiul dispozitiilor prevazute de art 667 cod procedura civila emitem prezenta:
Somatie prin care va punem in vedere ca,inconformitate cu dispozitiile c.pr.civ. in termen de 1 zi de la primirea sau lasarea acesta la domociliul dumneavoastra sa va conformati dispzitivului titlului executoriu judecatoresc de a achita urmatoarele sume de bani:
28.00 euro si 495 lei creanta totala , suma compusa din 28 euro debit conform titlu executoriu si 495 lei cheltuieli de executare silita

PROCES VERBAL DE CONSTATARE A CONTRAVENTIEI:
Intocmit la data de 07.11.2011 ora 8:57 sediul Iuliu Maniu nr 401A
Subsemnatul ..............angajat al CNADNR cu autorizatia de control 088 am constat ca la data de 14:05.2011 ora 9:17 locul DN5 KM25+120m Calugareni vehicul cu nr de INM...Apartinand lui ........... a circulat fara rovinieta

Fapta savarsita de ............. constituie contraventie confiorm art 8 alin 1 din OG nr 15/2002 privind aplicarea tarifuluide utilizare si de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania se sanctioneaza potrivit art 8 alin 2 din OG nr 15/2002

din cate am inteles si am cautat pe internet , acestea sunt abuzive,ilegale etc,de ce se mai trimit atunci ? si de ce asa mare
Precizez ca am platit 250 lei amenda,dar ceilalti de 28 euro nu au fost platiti din cauza situatiei financiare,de ce s-a ajuns la aceasta suma si nici nemafiind instiintat ca trebuie platit,ce trebuie facut,am sa o contest chiar azi,dar cum pot castiga cauza,totusi drumurile sunt pline de gropi ,,, care sunt de vina pt piesele stricate ale masinii,masinile noastre nu mai sunt despagubite ?
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 15:19, 19 Noiembrie 2014
Dvs cand ati achitat cei 250 lei ? (data).
Mai aveti chitanta doveditoare ?
O problemă care poate conduce la îsuși anularea procesului verbal de stabilire a contravenției trebuie analizată prin raportare la Decizia ÎCCJ pronunțată în R.I.L. în dosarul nr. 7/2013, privind îndeplinirea procedurii de comunicare a procesului verbal de contravenții.
Aveti un noroc fantastic !
Dvs ati comis "fapta" in 2011, iar din iulie 2012 "despagubirea" de 28 euro a fost abrogata.

Iata raspunsul unei doamne (consilier juridic) legat de o problema identica cu a dvs :

"Ca urmare a abrogarii dispozitiilor legale care instituiau obligatia achitarii tarifului de despagubire - suplimentar fata de obligatia de plata a amenzii pentru utilizarea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care nu s-a achizitionat rovinieta – s-a instituit o norma legala mai favorabila, intervenita in domeniul contraventional, conforma prevederilor art. 15 alin (2) din Constitutia Romaniei.
In acest context intervine aplicarea legii contraventionale mai favorabile in conformitate cu art 12 alin 2 din OG nr 2/2001 si art. 15 alin 2 Constitutia Romaniei.
De asemenea, prin Decizia nr. 228/2007 Curtea Constitutionala a stabilit faptul ca legea mai favorabila se aplica retroactiv daca succesiunea de legi a intervenit intre momentul comiterii contraventiei si momentul executarii integrale a sanctiunii.

Prin urmare, asa cum a statuat si Curtea Constitutionala, dacă printr-un act normativ fapta nu mai este considerată contraventie, ea nu se mai sanctioneaza, chiar daca a fost săvarsita inainte de data intrarii in vigoare a noului act normativ. Aceste prevederi au ca obiect dezincriminarea cu titlu general a faptelor savarsite si produc efecte pentru viitor incepand cu momentul intrarii in vigoare a actului normativ nou si, prin urmare, efectele care s-au produs sub imperiul actului normativ anterior inceteaza de la data aparitiei noului act normativ.
Astfel, prin intrarea în vigoare a legii care nu mai prevede fapta drept contraventie, sanctiunile contraventionale nu se mai aplica, iar în cazul celor aplicate, dar aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a noii legi, sancţiunile nu se mai execută.
".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

penalizare compania de autostrazi executare slx slx buna ziua, am primit un plic de la tribunal in legatura cu executare silita pentru neplata tarifului de penalizare pt rovinieta, situatia descrisa si ... (vezi toată discuția)
Executare silita tarif rovinieta 28 euro leorot leorot Buna ziua, Asa cum au mai patit-o si altii, mi se intampla si mie - acum 4 zile am primit o somatie de la un executor judecatoresc pentru plata sumei de 28 ... (vezi toată discuția)
Rovinieta-contestatie rona_d rona_d Buna ziua! In ce masura pot cere anularea unei amenzi pentru lipsa rovinieta din 2013, daca abia am aflat de ea, primind prin posta o somatie si un titlu ... (vezi toată discuția)