avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua. Numele este Anton Madalina. In anul 2006 am fost rugata de o buna prietena daca o pot ajuta in luarea unu credit de nevoi personale pe numele eu. Acesta persoana nu a mai vrut sa plateasca. Iar acum am primit de la Biroul Judecatoresc o instintare pe numele meu ca imi vor face oprire pe salariu eu fiind angajata la Mega image cu un salariu pe cartea de munca 1240 lei iar bani in mana de 889 lei. Cat la % imi vor opri din salariu? Si daca voi face un copil imi vor opri si din indemnizatie?o ultima intrebare. De ce abia acum mau gasit ca rau platinc dupa atatia ani mai ales ca eu am facut o plangere la politie pe numele acelei persoane.va multumumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 16:00, 18 Noiembrie 2014
Daca nu doriti / nu puteti sa faceti contestatie la executare, fiind singura poprire impotriva dvs, nivelul popririi va fi de 1/3 din salar.
De indemnizatia pentru cresterea copilului nu se pot atinge.
Insa, imi permit sa va intreb urmatoarele :
Cand a fost facuta ultima plata la creditul in cauza ?
Oare dreptul de a cere executarea silita nu este prescris ?
Cand ati primit actele de la executor si sub ce forma ?
Creditul a fost platit doar cateva luni de zile ,aproape un an de zile dupa care nu a mai platit nimic persoana respectiva.La a doua intrebare nu stiu sa va raspund , iar la a treia intrebare. Actele le-am primit ieri de dimineata. in acele acte mi-au trimis contractul de la banca si sa le trimit in termen de 5 zile o adeverinta de salariu sau ceva de genul. eu si inca 2 fete am fost pacalite de acesta persoana avem plangere la politie.
Adeverinta de salar este necesara pentru a face calculul despre care va spuneam (cat sa va popreasca lunar).
La cererea cui a fost declansata executarea silita ? A bancii sau a vreunei firme de recuperare creante ?
Pe nimeni nu prea intereseaza plangerea dvs de la politie ... cineva are "o gaura" financiara reprezentata de suma de bani acordata dvs sub f de credit ... bani pe care acum ii vrea inapoi.Ca dvs ati dat banii respectivi colegei ... treaba dvs. Pe contract este (presupun) semnatura dvs, nu a colegei ...
Eu totusi cred ca datoria este prescrisa ... Insa nu stiu daca nu e un efort prea mare din punct de vedere al timpului si al cheltuielilor ocazionate de acest proces .
Decizia va apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare imprumut neplatit Bogdan2550 Bogdan2550 Buna ziua! Am fost contactat de un operator de la o firma de recuperatori in legatura cu un imprumut la banca neachitat. Imprumutul (facut acum 5-6 ani) a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu mihaigabi22 mihaigabi22 Numele meu este Mihaiu George si pe data de 15 noiembrie 2008 am luat un credit de consum fara garantii in valoare de 7314 euro de la banca ABN AMRO care ... (vezi toată discuția)
Abuz? popalucian popalucian Buna seara. Astazi am aflat ca BEJ Tudorache Catalin Andrei mi-a pus preoprire pe cardul de salariu ( cardul e blocat). Din cate stiu pot opri doar 33% din ... (vezi toată discuția)