avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Numele meu este Mihaiu George si pe data de 15 noiembrie 2008 am luat un credit de consum fara garantii in valoare de 7314 euro de la banca ABN AMRO care ulterior a fost preluata de catre RBS care la randul ei a dat faliment si a vandut creantele catre o firma de recuperare pe nume ASSET PORTOFOLIO...
Am platit ratele lunar pana in data de 22 noiembrie 2009 cand am ramas fara loc de munca. Timp de 6 luni cat am fost in somaj ratele mele au fost platite de catre polita de asigurare pe care mi-au facut-o la contractare creditului. Din pacate dupa terminarea acelei perioade tot nu am gasit de munca si am stat asa cam 3 ani, perioada in care primeam telefoane, instiintari sa platesc si tot tacamul. Acum doi ani m-am angajat, a venit pe lume fetita mea si avand nevoie mare de bani nu am anuntat banca despre situatia mea actuala. Saptamana trecuta am primit de la firma de recuperare instiintare ca ma vor vizita la domiciliu sa stabilim un angajament care presupune rate mult prea mari pt mine sau imi vor pune poprire pe salariu.

Eu am sotia si copilul in intretinere,sotia nu lucreaza si situatia ar fi trista daca mi s-ar pune poprire pe 33% din salariu.

Ce as putea face in acest caz?
ultima rata am platit-o in noiembrie 2009 si de atunci nu am fost executat silit( neavand nimic pe numele meu) am primit doar bilanturi cont, instiintari de plata...

Gresesc daca spun ca datoria s-a prescris? Au trecut aproape 5 ani de cand nu am mai platit. Pot scapa de poprire daca trec la varianta de primire a salariului cash si nu pe card? Care este procentul maxim pe care imi poate pune poprire?

Cam astea ar fi nelamuririle mele. Sper sa aveti timp sa cititi si mesajul meu si sa imi dati un raspuns.

Va multumesc mult si va urez sa aveti multa putere de munca in continuare.

O zi buna
Cel mai recent răspuns: mihaigabi22 , utilizator 00:19, 24 Iunie 2014
ideal ar fi sa treceti la plata cash, contul vi-l pot popri si va pot lua toti banii de pe el pt inceput apoi e treaba dvs sa dovedtiti ca banii de acolo erau salariu si aveau drept doar la 30%, plata in cash nu va scapa insa de poprirea facuta la angajator, acesta va avea obligatia sa va popreasca si sa le vireze 30%. dar aveti posibilitatea de a astepta adresa de popriere a salariului si sa faceti contestatie la executare pe motivul prescriptiei.....la prima vedere pare prescris, fara acte nu e 100%, dar spuneti-le ca alegeti varianta lor cu poprirea pe salariu, NU SEMNATI NIMIC CU EI, pt ca ar insemna recunoasterea debitului, cred ca si ei merg pe acelasi joc, va fac sa semnati ceva si apoi nu mai puteti invoca prescriptia......daca aveti posibilitate mergeti cu actele la un specialist pana atunci nu discutati cu ei
Merci frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nerambursat raulTM raulTM BUNA ZIUA SI LA MULTI ANI! IN 2005 am luat un credit pe 4 ani in valoare de 5000 euro de la ABN (care s-a vandut) si am achitat ratele pana in 2007 cand ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu bumbaf bumbaf Buna ziua . Acum 10 ani am facut un credit de 5000 euro la Abn amro bank am platit 3 ani acest credit timp in care banca a fost vanduta catre RBS bank am ... (vezi toată discuția)
O intrebare despre un credit oty_20 oty_20 buna seara.ma numesc attila si vreau sa va intreb un lucru.in 2007 am luat un credit de nevoi personale,am reusit sa platesc la el un an de zile pana mi-am ... (vezi toată discuția)