avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea penala mai favorabila, condamnare cu suspendare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea penala mai favorabila, condamnare cu suspendare in 2013

Buna ziua, am fost codamnat la 1 an inchisoare cu suspendare plus termen de incercare 2 ani si 6 luni
pentru conducerea sub influenta alcolului. Procesul sa desfasurat in perioada 16.07.2013 - 20.12.2013
decizia fiind definitiva. Vreau sa va intreb de ce nu am fost judecat dupa codul penal din 2013 unde pedepsele complementare se aplicau de la pedeapsa principala minima de 2 ani si nu exista nici masura de a.ti interzice dreptul de a conduce vehicule pe termenul de incercare si am fost judecat dupa codul penal din 2014 ? Sau va rog frumos daca stiti sa imi spuneti daca mai pot sa fac ceva cu legea penala mai favorabila.? Va multumesc pt raspuns.
NCP a intrat in vigoare la 01.02.2014, din moment ce ati fost condamnat in 2013 nu vi se putea aplica NCP.
Daca ati fost condamnat conf. C.P. din 1969, la 1 an cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei,termenul de incercare este de 3 ani.
Termenul de incercare, se compunea din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adauga un interval de timp de 2 ani.
Nu mai puteti face nimic.
Este ca si cum cineva condamnat in 1971 ar invoca astazi legea mai favorabila.
Sper ca ati inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice bogdan_rusu bogdan_rusu Buna ziua, In data de 21.03.2013 in jurul orei 02:00 AM venisem de la un chef studentesc si am avut proasta inspiratie sa ma deplasez cu autoturismul ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept Adrian-3G Adrian-3G Buna ziua! In anul 2014 am primit o pedeapsa cu suspendare de 2 ani de 6 luni si 5 ani termen de incercare, in martie 2019 se implineste termenul si as dorii ... (vezi toată discuția)
Reabilitare Boace-Badita Boace-Badita Dupa cat timp cazierul apare curat?Sunt 14 luni inchisoare cu suspendare...in data de 26/03/2013. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)