Buna ziua, am fost codamnat la 1 an inchisoare cu suspendare plus termen de incercare 2 ani si 6 luni
pentru conducerea sub influenta alcolului. Procesul sa desfasurat in perioada 16.07.2013 - 20.12.2013
decizia fiind definitiva. Vreau sa va intreb de ce nu am fost judecat dupa codul penal din 2013 unde pedepsele complementare se aplicau de la pedeapsa principala minima de 2 ani si nu exista nici masura de a.ti interzice dreptul de a conduce vehicule pe termenul de incercare si am fost judecat dupa codul penal din 2014 ? Sau va rog frumos daca stiti sa imi spuneti daca mai pot sa fac ceva cu legea penala mai favorabila.? Va multumesc pt raspuns.
NCP a intrat in vigoare la 01.02.2014, din moment ce ati fost condamnat in 2013 nu vi se putea aplica NCP.
Daca ati fost condamnat conf. C.P. din 1969, la 1 an cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei,termenul de incercare este de 3 ani.
Termenul de incercare, se compunea din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adauga un interval de timp de 2 ani.