avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... INCERTITUDINE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

INCERTITUDINE

Buna seara,
Voi fi foarte "La Obiect":
-Bicicleta cu motor,necesita,ori nu necesita permis de conducere ?
Nimeni,nu poate da un raspuns clar si motivat legal,in acest sens ?
Nici macar Politia ?
Stie cineva ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 09:07, 19 Noiembrie 2014
motorul trebuie sa aiba niste documente care sa ateste cati cai putere produce si care este capacitatea cilindrica reala .
daca are 49cc , trebuie permis categoria A . daca are sub 49cc , trebuie permis categoria A1.

daca cumva va referiti la bicicletele cu motor "neconventional", acelea nu prea sunt in regula.
Domnule,este vorba de un motor fabricat in mod express pentru biciclete.
Se comercializeaza sub forma de \"Kit\" (toate componentele necesare functionarii pe o bicicleta).
Este comercializat atat prin magazine,cat si prin dealeri - ce reprezinta firma producatoare sau importatoare.

[ link extern ]


Insa,nimeni nu poate sa-mi dea o explicatie legala cu privire la necesitatea unui permis de conducere pentru bicicleta posesoare de un astfel de motor.

[ link extern ] /

Nici politia nu stie ceva cet in acest sens.

Poate cineva sa explice daca este sau nu este necesar un permis de conducere,pentru o bicicleta ce are montat pe ea un astfel de motor (care este fabricat pentru biciclete) ?

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Admin, administrator
pai daca va luati motor pe bicicleta, pentru ce mai sunt pedalele? :)) Nu stiu dar pentru mine situatia in sine e amuzanta

La o masina nu v-ati gandit? :D insa legea spune ca pana si motoarele de SUB 50 cm cubi si care NU depasesc o viteza mai mare de 45 km aveti nevoie de permis. De aici trageti dvs singur concluzia
Va inteleg nelamurirea dvs....dar,situatia nu e deloc amuzanta. Masina,am !
Problema este cu totul alta,daca doriti detalii:
Vreau sa fac un SRL - Cicloturism. Si,vor fi doritori de toate varstele,inclusiv batrani,ce nu pot pedala prea mult. Ptr.acestia,sunt utile bicicletele cu motor,sa-i ajute sa termine traseul turistic.
Acum intelegeti ?
Ori,in Romania,am tot vazut biciclete cu motor,conduse fara permis,dar nimeni dintre acesti conducatori nu au putut sa-mi dea o explicatie legala in aceasta privinta.
Eu,trebuie sa investesc niste bani in astfel de motoare si vreau sa cunosc detalii despre ceea ce fac... Asta e problema.
Acum,ca v-am explicat cum sta treaba,credeti ca exista cineva abilitat sa-mi raspunda la intrebarea mea ? Ceva oficial si motivat in drept !
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic ... goldieczr goldieczr Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic fara omologare sau permis? Vehicule ca biciclete electrice, trotinete sau triciclete de ... (vezi toată discuția)
Motor bicicleta gigelas gigelas Buna ziua, Am un prieten care vrea sa-si puna un motor la o bicicleta. Se gasesc astfel de motoare la magazinele de profil,sunt construite exact pentru ... (vezi toată discuția)
Poliță rca pentru triciclu convertit electric raoul_lf raoul_lf Bună ziua. Dețin un triciclu recumbent cu pedale model delta - două roți în spate, una în față. Gabaritic e destul de mare, are peste un metru ... (vezi toată discuția)