avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas !
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas !

Buna seara !
Bunicul meu a decedat un urma cu 5 ani . Bunica mea , a ramas singura , fara niciun venit . Bunicul meu a lucrat 28 de ani cu carte de munca , el decedand la varsta de 54 de ani .
Bunica mea , de la cati ani poate lua pensie de urmas ?
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 21:01, 20 Noiembrie 2014
Art. 85 din Legea 283/2010 actualizata

(1) Soţul supravieţuitor are dreptul la pensie de urmaş pe tot timpul vieţii, la împlinirea vârstei standard de pensionare, dacă durata căsătoriei a fost de cel puţin 15 ani.
(2) În cazul în care durata căsătoriei este mai mică de 15 ani, dar de cel puţin 10 ani, cuantumul pensiei de urmaş cuvenit soţului supravieţuitor se diminuează cu 0,5% pentru fiecare lună, respectiv cu 6,0% pentru fiecare an de căsătorie în minus.

Precizati,luna si anul nasterii.
15 iunie 1956 bunica .. si bunicul era cu un an si o luma mai mare !
Pensie de urmas cand va implini 60 de ani si 5 luni.
Mai devreme nu se poate ? Mai ales ca nu are niciun venit ?

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas bridi bridi Buna!Am 54 de ani ,sotul meu a murit acum 2 ani la varsta de 52 de ani .Ultimii 10 ani de viata a fost pensionat pe caz de boala.Eu nu am nici un venit, am ... (vezi toată discuția)
Pensie urmaș Roxanavlad8p Roxanavlad8p Dacă am fost căsătorită de două ori cu același soț , cu o pauză de 7 luni, la pensia de urmaș m.i se cumulează anii din cele două căsnicii? (vezi toată discuția)
Pensie urmas militara mihaela2102 mihaela2102 Buna ziua, Aş dori să ştiu şi eu în condiţii poate să iasă mama mea la pensie după cea a tatălui? Tatăl meu a fost cadru militar, decedând în ... (vezi toată discuția)