avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

buna seara.sunt in concediu prenatal pe durata de 2 ani si in februarie implinesc 2 ani de cand am intrat.intrebarea mea este,cand tre sa ma prezint la servici?cand implineste copilu 2 ani sau la data cand am depus dosaru?astep un raspuns va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 18 Noiembrie 2014
La data cand implineste copilul 2 ani se termina perioada de CCC.

Insa dvs va trebui sa reveniti in :
- luna ianuarie, daca tatal copilului indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia CCC si solicita sau nu acest lucru.

- luna februarie, daca tatal copilului nu indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia CCC.
nu prea am inteles mesaju.fiti mai explicit va rog.multumesc
Legea prevede reducerea perioadei de CCC cu o luna pentru un parinte, daca celalalt parinte indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si nu solicita sau solicita acest lucru.

In cazul in care celalalt parinte nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatia CCC, durata CCC pentru celalalt parinte nu se reduce cu o luna.

In legatura cu aceste aspecte , exemplu practic:
- mama solicita intrarea in CCC cu data de 15.10.2014
- durata CCC optata 2 ani
- daca tatal copilului nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a intra in CCC, atunci CCC pentru mama nu se reduce cu o luna. Va reveni la munca in data de 16.10.2014

- daca tatal copilului indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a intra in CCC si solicita sau nu solicita intrarea in CCC , perioada CCC pentru mama reduce cu o luna. Va reveni la muna in data de 16.09.2016.

In legatura cu durata CCC, va dau un exemplu practic ca sa intelegeti mai bine :
- data nasterii copilului 01.01.2014
- concediu postnatal pana pe data 13.02.2014
- durata CCC pentru care se opteaza este de 2 ani
- durata efectiva a CCC este 14.02.2014 - 01.01.2016.
- data revenirii la munca este data de 02.01.2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care reglementeaza concediul pentru ingrijirea copilului. De asemenea as vrea sa stiu daca beneficiaza mama ... (vezi toată discuția)
Terminare ccc si angajare petosticky1979 petosticky1979 Buna ziua! copilul a implinit 1 an si 11 luni pe data de 7 septembrie 2015, eu alegand la depunerea dosarului CCC pe o periada de 24 luni. as dori sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil RuxiBataga RuxiBataga Bună! Fetița mea împlinește 2 ani la data de 30 noiembrie 2019, eu fiind însărcinată cu al doilea copil, urmând să nasc la începutul lunii ... (vezi toată discuția)