buna seara.sunt in concediu prenatal pe durata de 2 ani si in februarie implinesc 2 ani de cand am intrat.intrebarea mea este,cand tre sa ma prezint la servici?cand implineste copilu 2 ani sau la data cand am depus dosaru?astep un raspuns va multumesc
La data cand implineste copilul 2 ani se termina perioada de CCC.
Insa dvs va trebui sa reveniti in :
- luna ianuarie, daca tatal copilului indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia CCC si solicita sau nu acest lucru.
- luna februarie, daca tatal copilului nu indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia CCC.
Legea prevede reducerea perioadei de CCC cu o luna pentru un parinte, daca celalalt parinte indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si nu solicita sau solicita acest lucru.
In cazul in care celalalt parinte nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatia CCC, durata CCC pentru celalalt parinte nu se reduce cu o luna.
In legatura cu aceste aspecte , exemplu practic:
- mama solicita intrarea in CCC cu data de 15.10.2014
- durata CCC optata 2 ani
- daca tatal copilului nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a intra in CCC, atunci CCC pentru mama nu se reduce cu o luna. Va reveni la munca in data de 16.10.2014
- daca tatal copilului indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a intra in CCC si solicita sau nu solicita intrarea in CCC , perioada CCC pentru mama reduce cu o luna. Va reveni la muna in data de 16.09.2016.
In legatura cu durata CCC, va dau un exemplu practic ca sa intelegeti mai bine :
- data nasterii copilului 01.01.2014
- concediu postnatal pana pe data 13.02.2014
- durata CCC pentru care se opteaza este de 2 ani
- durata efectiva a CCC este 14.02.2014 - 01.01.2016.
- data revenirii la munca este data de 02.01.2016.