avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NEPLATA PENSIEI ALIMENTARE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NEPLATA PENSIEI ALIMENTARE

Buna seara. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Sunt divortata de fostul sot din anul 2006. Atunci i s-a stabiulit pensia alimentara pt. baiatelul nostru care acum are 12 ani. In tot acest timp, fostul sot nu a platit pensia alimentara lunar, are restante foarte mari. Cumulat, daca a platit un an de zile. Vreau sa-l dau in judecata pt neplatata pensie alim. insa problema este ca nu mai am chitantele cu ce a platit el. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 22 Noiembrie 2014
Nu puteti primi pensia retroactiv decat pe ultimii 3 ani.
Faceti un calcul cat va datoreaza pe ultimii 3 ani si adresati-va cu o cerere unui executor judecatoresc. Nu dvs trebuie sa aveti chitante.
Adresativa si instantei de judecata pt a va recalcula pensia raportat la veniturile actuale ale tatalui.
Nu trebuie sa il dati in judecata pentru neplata pensiei, ci trebuie sa apelati la un executor judecatoresc care sa puna in executare sentinta, insa veti primi doar pensia pe ultimii 3 ani.

Daca credeti ca in prezent tatal are venituri superioare celor de la momentul pronuntarii sentintei, atunci introduceti o noua actune pt a fi obligat tatal la o pensie raportat la nivelul actual al veniturilor.
Buna ziua
M-am adresat unui birou de ex. judec. , dar mi-au spus ca trebuie sa am chitantele cu ce a platit el, ca sa justifice cat mai are de plata. Le-am spus ca nu le mai am, si ca trebuie da plateasca retroactiv pe ultimii 3 ani, dar...mi-au raspuns sa oricum le trebuie dovada cu cat a platit el.
Va rog frumos sa imi recomandati un birou exec, care stiu sa-mi explice sit.
Mergeti la alt executor si spuneti ca n-a platit deloc in ultimii 3 ani. Daca dvs ziceti ca in total a platit un an de zile, adunat, el a stins datorii mai vechi, primele.. dvs sunteti divortati de 8 ani, a platit primul an si raman 7 neacoperiti, cum puteti recupera doar pe ultimii 3 ani, calculati suma ce v-o datoreaza pe acesti ani si nu mai pomeniti de plati si alte perioade.
In ultimii 3 ani a mai facut vreo plata ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara student + retroactiv Deeutzik Deeutzik Buna ziua,am 19 ani si voi fi studenta in octombrie si as dori niste informatii legate de pensia alimentara. M-am informat si am auzit ca pot primi chiar daca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor neincasata joannamc joannamc Buna seara. As dori sa ma lamuriti intr-o problema. De 10 luni, tatal plateste pensia alimentara pentru minorull sau, mamei acestuia prin mandat postal., la ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara sas mon sas mon pt deschiderea unui proces pt executare silita a fostului sot pt neplata pensiei,este recomandat sa ,ma adresez direct in instanta(judecatorie)sau unui ... (vezi toată discuția)