avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... constituire garantie materiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

constituire garantie materiala

buna seara. sunt angajatul unei scoli in functia de pedagog scolar. cum scoala nu are post de casier am primit ca sarcina de serviciu aceasta functie. dupa o perioada de timp mi s-au oprit bani din salariu pt. constituirea unei garantii materiale in voloarea unui salariu brut. problema mea ar fi daca acest lucru este corect ,avand in vedere ca scoala nu are postul acesta. multumesc anticipat,cu stima
Cel mai recent răspuns: danny61 , utilizator 07:41, 22 Noiembrie 2014
1. Atributiile de casier in baza a ce le exercitati ?

2. Potrivit dispozitiilor legale in materie :
- art. 11 - 13 din Legea 22/1969, constituirea garantiei se face prin contract incheiat in scris. Garantia in numerar va fi de minimum un salariu si de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului; garantia nu va putea depasi valoarea bunurilor incredintate. Garantia in numerar se retine in rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din castigul mediu pe o luna, dupa caz.

- Legea 22/1969 nu dispune in mod expres sanctiunile aplicabile pentru neconstituirea unei garantii de catre gestionar, insa acesta va raspunde patrimonial pentru pagubele materiale produse in conformitate cu prevederile Codului muncii.
buna seara. atributiile de casier le-am primit printr-o hotarare a CA . eu sunt angajat cu norma intreaga ca pedagog scolar ,singura pentru care sunt retribuit. problema mea era cu constituirea de garantie materiala pentru un post de gestionar care nu exista la institutie.adica nu sunt de acord sub nici o forma sa constitui aceasta garantie avand in vedere ca nu sunt angajat gestionar si nici retribuit pt. aceasta.
Atat timp cat aveti atributii de casier, constituirea garantiei este legala.

Nu este nevoie de existenta unui post expres de gestionar pentru asa ceva.
Gestionar, în Legi nr.22/1969, este acel angajat al unei persoane juridice prevăzute la art. 176 din Codul penal care are ca atribuţii principale de serviciu primirea, păstrarea şi eliberarea de bunuri aflate în administrarea, folosinţa sau deţinerea, chiar temporară, a acesteia.

buna dimineata."Gestionar", in Legea 22/1969 este " angajatul....care are ca atributii PRINCIPALE de serviciu primirea,pastrarea...." eu m-am legat tocmai de faptul ca atributiile principale de serviciu -in cazul meu- nu sunt deloc cele enumerate in articolul de lege respectiv. "atributiile principale" pt. mine sunt pt. unicul post pe care sunt angajat -cel de pedagog scolar-si sunt cu totul altele.nici nu cred ca are cum sa fie " atributie principala" activitatea intr-un post care nu exista in institutie si,deci,neremunerata. asta daca nu cumva interpretez eu gresit expresia " atributie principala de serviciu" ,caci eu cred ca se refera la postul pe care sunt angajat.
Odata cu emiterea deciziei de preluare a atributiilor de casier se poate spune ca in atributiile dvs principale intra si ceea ce prevede Legea nr.22/1969, intrucat a fost modificata fisa postului emisa initial.

Cand ati primit acea decizie ?

Alte discuții în legătură

Garantii de gestiune geambasu geambasu cine hotaraste oprirea din salariu a agarantiei de gestiune, si in baza carei legi? daca ai acces la conturile firmei si ai semnatura in banca este normal sa ... (vezi toată discuția)
Garantie cosminia cosminia Buna ziua, am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute. Care este legea (daca exista ) prin care se opreste garantie salariala in cazul ... (vezi toată discuția)
Reținere garanție Dicaro Dicaro Este legal ă se opri garanție materială 10% din salariu brut pt un post de sofer ce urmează a lucra pe masina de colectare gunoi menajer?? Tinand cont ca ... (vezi toată discuția)